Nova vest
Tenis 1

28.9.2024.

10:11

"Ako Đoković oseti da ne treba da bude tu..."

Kevin Palmer, novinar specijalizovanog portala Tenis 365, izneo je svoja predviđanja pred finiš teniske sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Iako ističe da su glavne nagrade već podeljene (Grend slemovi, Olimpijske igre), smatra da je pred nama važan period.

Prošle godine je završnica Dejvis kupa u sam vrh plasirala Janika Sinera, koji je trijumfovao u Melburnu i Njujorku.

Zbog toga Palmer smatra da poslednje mesece treba da posmatramo kao najavu onoga što nas očekuje u 2025. godini. Najpre se pozabavio bitkom za prvo mesto između Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.

"Aleksander Zverev možda jeste drugi na ATP listi, ali nema sumnje da su dvojica najboljih Siner i Alkaras. Duo koji je podelio Grend slem titule između sebe ove godine i zacementirao status kao igrača koje treba pobediti. Turnir u Pekingu, Mastersi u Šangaju i Parizu, ATP Finale i Dejvis kup biće potencijalno pozornica za novo veliko rivalstvo u muškom tenisu. Dok dođemo do narednog Australijan opena, promena u odnosu snaga može biti viđena", smatra Palmer.

Sledeći na njegovoj listi je Novak Đoković.

"Osvajač 24 Grend slem titule je potvrdio da će igrati u Šangaju, što je iznenađenje. Nije igrao na azijskoj turneji od 2019. godine i njegovo prisustvo u Kini sugerište da ima malo više motiva da igra na Mastersima nego što je nagoveštavao prethodnih meseci. Đokovićev govor tela i želja da se nadmeće će nam reći šta želi u ostatku godine. Ako kroči na teren i oseti da ne treba da bude tu mogao bi vrlo lako da izgubi u ranoj fazi i završi 2024. takmičarsku godinu", zaključio je Palmer.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

7 min

Novo Sport Video Menu