Nova vest
Tenis 1

27.9.2024.

20:03

Dva lica Međedovića i eliminacija u Orleanu

Srpski teniser Hamad Međedović zaustavljen je u četvrtfinalu turnira u Orleanu pred Švajcarcem Mark Andreom Heslerom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Četvrti najbolje rangirani švajcarski teniser (171. na svetu) porazio je našeg igrača rezultatom 2:0, po setovima 7:6 i 6:0.

Sam rezultat po setovima govori da je Hamad danas pokazao dva lica, odigrao je prvi vrlo dobar set u kojem je poražen nakon taj-brejka, i drugi u kojem se doslovce njegova igra raspala.

Da li je to bila posledica psihološkog pada nakon gubitka prvog seta u taj-brejku ili postoji neki drugi razlog, tek u drugom delu meča Hamad kao da nije postojao.

Nije bio ni bleda senka igrača koji je odigrao dva odlična meča od starta turnira, eliminisao dvojicu rivala pre izlaska "na crtu" Švajcarcu, kojem je isto tako odlično parirao u prvom delu meča.

Meč protiv Heslera trajao je 77 minuta, drugi set tek 24.

U prvom setu nije bilo brejka, oba tenisera bila su sigurna na svoj početni udarac, a prelomni period tog dela igre desio se odmah na samom startu, kada je Švajcarac poveo 3:0.

Uspeo je potom da održi stečenu prednost i da usmeri meč u željenom pravcu.

Drugi set bio je "jednosmerna ulica".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

6 h

Novo Sport Video Menu