Nova vest
Tenis 0

27.9.2024.

14:23

Alkarasu se ovo nikad nije desilo: "Naljutilo me je"

Španski teniser Karlos Alkaras imao je raspravu sa sudijom tokom duela prvog kola Pekinga.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ANDRES MARTINEZ CASARES

Alkaras je slavio protiv Đovanija Petši Perikara (6:4, 6:4), ali je pri kraju prvog seta dobio dve opomene zbog prekoračenja vremena prilikom serviranja.

Karlitosu se to ne dešava često, baš kao ni "neprijatni" razgovori sa arbitrima.

"Nikad nisam bio upozoren. Uvek se trudim da serviram što brže i u jednom setu mi daš dva upozorenja. Iskreno, nemoguće je tako igrati tenis", rekao je Alkaras.

Na konferenciji za medije je dodatno objasnio situaciju.

"Kada igrate protiv servera kao što je on, svestan sam da je svaki poen težak. Kada sam spasao tri brejk lopte i konačno uzeo set, to mi je bilo važno. Bio sam ljut zbog onoga što se dogodilo jer sam osećao kao da nemam vremena između poena, da moram da trčim i da ne mogu da dišem. Nisam imao vremena da odem po peškir i obavim rutinu. To me je naljutilo."

Sve se to događalo u gemu u kojem je Alkaras servirao za vođstvo u setovima.

Osvajanje prvog perioda je proslavio prilično glasnim uzvikom.

Naredni rival, podsetimo, biće mu Talon Grikspor.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

22 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

1 h

Novo Sport Video Menu