Nova vest
Tenis 6

27.9.2024.

15:00

Đoković dobio dobre vesti za Torino

Srpski teniser Novak Đoković bori se za Završni masters u Torinu, a trenutno je prvi ispod crte.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zauzima devetu poziciju sa 3.260 poena, a za plasman na smotru najboljih od 10. do 17. novembra, biće mu potreban i dobar rezultat u Šangaju (2-13. oktobar).

Pored toga, gledaće sigurno i na konkurente, koji se nisu baš proslavili ovih dana na Turu.

Osmoplasirani Aleks de Minor (3.305) se muči sa povredom, nije prijavljen ni za finalni turnir Dejvis kupa, pa je veliko pitanje da li će uopšte i igrati do kraja godine.

Šestoplasirani Kasper Rud (3.795) je eliminisan odmah u Tokiju, a ista sudbina je zadesila i Tejlora Frica (3.890), petoplasiranog u ovom poretku.

Sedmoplasirani Andrej Rubljov (3.480) je i dalje u žrebu u Pekingu, kao i Danil Medvedev (4.420).

Janik Siner, Saša Zverev i Karlos Alkaras su ranije obezbedili učešće u Torinu.

Što se tiče onih koji dišu za vratom Novaku, najbliži je Grigor Dimitrov (2.835), koji se povukao iz Pekinga, Tomi Pol (2.785) igra u Tokiju, dok su Stefanos Cicipas (2.735), Hubert Hurkač (2.640) i Frensis Tijafo (2.460) ekspresno eliminisani u prestonici Japana.

Novak bi, inače, uz Šangaj, trebalo da igra i u Bersiju, gde brani titulu.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

3 h

Novo Sport Video Menu