Nova vest
Tenis 0

26.9.2024.

15:37

Međunarodna škola za teniske sudije održana u Kuršumlijskoj Banji

Sezona profesionalnih teniskih turnira u Kuršumlijskoj Banji, koja je u 2024. izbrojala 42 turnira, 20 muških i 22 ženska na terenima TK T-line, zatvara se finalnim susretom ženskog turnira nagradnog fonda 75.000 dolara 23-29. septembra.

Izvor: TSS

TK T-line


Druga sezona profi tenis takmičenja u vazdušnoj oazi Srbije, koja obiluje termalnim vodama, nadmašila je organizaciono i po samom kvalitetu i sadržaju premijerni ciklus takmičenja iz 2023. Kroz teniske terene u Kuršumlijskoj Banji u 2024. prošlo je i takmičilo se preko 4000  profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja sveta, a uz već standardne turnire nagradnog fonda 15.000 dolara (muško-ženski), organizovana su i dva najveća ženska u ovoj takmičarskoj godini u Srbiji.

Priliku da se usavrše i popnu stepenicu više u svom pozivu u okviru ovog svetskog teniskog ciklusa na jugu Srbije imale su i teniske sudije iz Evrope. Na izvoru jedne od najvalitetnijih voda sveta u hotelu Planinka održana je Međunarodna škola za teniske sudije. Ova prestižna obuka, organizovana pod okriljem Međunarodne teniske federacije (ITF), okupila je perspektivne sudije iz Evrope, a kandidati su imali priliku da unaprede svoja znanja i veštine neophodne za ulogu sudija u stolici i Vrhovnih sudija.

Program obuke obuhvatao je teoretski i praktični deo, gde su polaznici prolazili kroz situacije, stvarne mečeve i razmatrali ključna pravila i procedure koji se primenjuju na teniskim takmičenjima. Sudije su bile ocenjivane po najvišim međunarodnim standardima kako bi se kvalifikovale za ITF-ovu belu značku, koja predstavlja prekretnicu i prvi korak u karijeri svakog teniskog sudije na putu ka velikim teniskim turnirima. Jedan od predavača u samoj školi bila je i naša Marijana Veljović, jedna od najcenjenijih glavnih sudija sa „zlatnim bedžom" u svetu koja već dugi niz godina sudi na najvećim planetarnim takmičenjima.

Srpske sudije su ostvarile stopostotni uspeh čime je Teniski savez Srbije dobio trojicu novih sudija u stolici sa belim bedžom i jednog novog vrhovnog sudiju sa ovim bedžom. U pitanju su Danilo Vidanović iz Pirota, Nemanja Buđevac iz Beograda, Vladimir Živanović iz Bajine Bašte, kao i Igor Marjanović iz Beograda kao novi Vrhovni sudija sa belim bedžom.

Predsednik Sudijskog odbora Teniskog saveza Srbije, Vuk Nikolić zahvalio se  organizatorima profesionalnih turnira u Kuršumlijskoj Banji teniskom klubu T-Line na velikoj pomoći u realizaciji ove škole

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu