Nova vest
Tenis 6

26.9.2024.

12:00

Rus možda naudi Đokoviću, ali je za to potrebno "čudo"

Ruski teniser Danil Medvedev mogao bi već na kraju ove turnirske nedelje da pretekne Novaka Đokovića na ATP rang listi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Medvedev je trenutno peti, dok je Đoković četvrti, a razlika između njih dvojice je 85 bodova.

Međutim, Rusu će biti malo više od toga kako bi prestigao srpskog igrača, zbog bodova koje on brani, a Novak ne brani iz prošle sezone.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Medvedev će morati da osvoji titulu u Pekingu (serija 500), što bi za njega bilo manje-više ravno čudu, s obzirom da istu nigde nije uzeo skoro godinu i po dana, odnosno od Rima 2023.

Neće Rusu biti lako da to uradi, pa već od prvog kola, s obzirom da mu je rival vremešni Gael Monfis, dok ga na putu do polufinala čeka Karlos Alkaras, a u finalu Janik Siner.

Ipak, dvoranski uslovi generalno mogu dosta dobro da odgovaraju Medvedevu, pa nije nemoguće očekivati da baš na azijskoj turneji "procveta".

Podsetimo, Đoković će nove bodove moći da osvoji tek sredinom oktobra, pošto je njegov naredni turnir Masters u Šangaju koji se održava od 2. do 13. oktobra.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

5 h

Novo Sport Video Menu