Nova vest
Tenis 5

25.9.2024.

16:17

Alkaras prestigao Đokovića po parametru za koji je Novak rekao da je najbolji

Španski teniser Karlos Alkaras prestigao je Novaka Đokovića na drugom mestu liste UTR renkinga.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Dobar nastup na Lejver kupu u Berlinu, gde je ostvario dve pobede u singlu i po trijumf i poraz u dublu, omogućili su Karlosu napredak.

Trenutno je lider ove liste ujedno i najbolji na onoj ATP-ovoj. Janik Siner ima rejting od 16.05, a sada je prvi iza Alkaras sa 15.95. Treći je Novak Đoković sa 15.91, a drugi teniser sveta Aleksandar Zverev je ovde četvrti sa 15.84. Top 5 zaokrušuje Tejlor Fric sa ocenom 15.77.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Šta je UTR lista pitate se sada? Tzv. Univerzalni teniski renking obuhvata sve tenisere bez obzira na godine, pol, nivo na kom su i geografski položaj, pa ih potom raspoređuju na skali od jedan do 16,5.

Kako za svaki meč imamo neki predviđeni rezultat, UTR renking će varirati u skladu sa stvarnim ishodom određenog meča. Kalkulacije se rade u odnosu na težinu protivnika, turnira na kom se igra, formatu, pouzdanosti i još nekoliko kriterijuma.

"UTR renking je najbolji način da se ‘izmerite‘ u odnosu na druge igrače bez obzira na njihove godine ili umešnost", rekao je svojevremeno Đoković.

Podsetimo, Novak je prošlu godinu zavšrio kao lider i ATP i UTR liste renkinga.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu