Nova vest
Tenis 0

24.9.2024.

14:15

Sabalenka: "Želim da završim sezonu kao prva"

Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je da želi da završi sezonu na prvom mestu WTA liste.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Druga teniserka sveta postavljena je za prvog nosioca na turniru u Pekingu, koji počinje u sredu, nakon što se branilac titule Poljakinja Iga Švjontek, prva na WTA listi, povukla iz ličnih razloga.

Sabalenka je, između ostalog, ove sezone osvojila Australijan open i Ju Es open i trijumfom u Pekingu mogla bi da preuzme prvo mesto na svetskoj rang-listi.

"Naravno da je jedan od mojih ciljeva da završim sezonu kao prva teniserka sveta. Ali ne želim da se koncentrišem samo na to. Samo želim da igram najbolji tenis", rekla je Sabalenka.

Sabalenka je u septembru 2023. godine bila prva na WTA listi, pre nego što je vodeće mesto preuzela Švjontek.

"Mnogo znači kada te zovu najboljim igračem na svetu. Lepo je znati da radiš stvari na pravi način, da svi oni sati na treninzima nisu gubljnje vremena", navela je Sabalenka.

U Pekingu će igrati i treća teniserka sveta Amerikanka Džesika Pegula, šesta na listi njena sunarodnica Koko Gof i domaća teniserka, sedma na WTA listi Ćinven Džen.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

8 h

Aktuelno

Kim Kardašijan opet iznenadila VIDEO

Pošto ima više novca nego što može da potroši, nije ni čudo što Kim Kardašijan malo-malo pa nas iznenadi nekom novom modifikacijom u voznom parku. Ovog puta, u pitanju je Tesla Cybertruck.

CarScoops

15:00

1 h

Novo Sport Video Menu