Nova vest
Tenis 0

23.9.2024.

16:48

Šta se dešava? Četvrta teniserka sveta otkazala azijsku turneju

Kazahstanka Elena Ribakina, četvrta teniserka sveta, odustala je od turneje po Aziji zbog povrede leđa i propustiće poslednja dva velika turnira u sezoni,

Izvor: Beta

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

"Zbog dugotrajne povrede leđa, sa žaljenjem moram da se povučem sa predstojećih azijskih turnira. Naporno sam radila na oporavku, ali moj medicinski tim i ja smo odlučili da je za sada najbolje da sačuvam zdravlje", rekla je 25-godišnja igračica u saopštenju koje je prenela WTA.

Ribakina se ipak nada da će biti spremna za završni susret sezone, WTA Masters koji će okupiti osam najboljih igračica sezone, a biće od 2. do 9. novembra u Rijadu.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Sezona je bila komplikovana. Sa timom su raditi na tome da se vratim na teren za završnicu sezone", dodala je teniserka.

Ribakina je na početku sezone osvojila tri turnira WTA 500 (Brisbejn, Abu Dabi, Štutgart) i stigla do finala WTA 1.000 u Dohi i Majamiju.

Međutim, teniserka je morala da odustane od odbrane titule u Indijan Velsu i Rimu.

Na grend slemu je izgubila u drugom kolu Australijan opena, stigla je do četvrtfinala na Rolan Garosu i polufinala na Vimbldonu, ali je morala da se povuče pre svog drugog meča na Ju es openu zbog povrede leđa.

Ribakina od tada nije učestvovala na takmičenjima.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu