Nova vest
Tenis 1

22.9.2024.

14:52

Srpska teniska nada posle velikog uspeha: "Imala sam višak kilograma, nije mi prijalo"

Srpska teniserka Teodora Kostović sumirala je utiske nakon što je trijumfovala na Evropskom prvenstvu do 18 godina u Austriji.

Izvor: Sportal.rs

B92.sport/MT

Ona je u finalu bila bolja od Čehinje Alene Kovačkove rezultatom 6:1, 6:0 i tako u potpunosti opravdala ulogu favorita i prvog nosioca. Kostović je pobedila posle 54 minuta.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Opravdala sam ulogu prvog nosioca i mislim da je to bio najteži zadatak. Došla sam sa namerom da osvojim to zlato, baš mi je drago što sam uspela i jako sam ponosna na sebe. Naravno, ništa od toga ne bi bilo bez mog tima, trenerice Milane Spremo, moje porodice, mame, tate, brata, bake. Svima želim da se zahvalim i idem dalje, gledam samo napred. Trebalo bi da igram na turniru u Kuršumlijskoj banji čija je vrednost 75.000 dolara, tako da je to moj sledeći plan", rekla je Kostović za "Sportal".

U ovom trenutku fokus je na konkurenciji juniorki.

"Mislim da sam već odigrala dva ili tri profesionalna turnira i to je bilo dovoljno da dobijem i rang na WTA listi, mislim da sam 930. sada. Nije uopšte loše da počnem da igram više profesionalnih turnira, ali moj cilj do kraja godine je da budem prva na svetu u juniorskoj konkurenciji. Miksaću juniorske i seniorske turnire, ali prioritet mi je u ovoj godini juniorska konkurencija. Što se tiče naredne godine, možda ću odigrati još juniorski Australijan open, a ako Bog da, možda uskoro zaigram i u kvalifikacijama za seniorski grend slem."

Zbog viška kilograma, odlučila se na restriktivne mere.

"Treniram u Americi i prvi put kada sam ovde došla pre dve i po- tri godine, nije mi prijalo to što sam imala višak kilograma. Tada sam rekla sebi, ako želiš da budeš najbolja, da igraš svoj najbolji tenis, moraš nešto da promeniš. Izbacila sam slatkiše, pohovanu hranu, trudim se da jedem što više povrća i voća, meso naravno jedem, to ne izbacujem nikako, bez mesa ne mogu da igram. Jedem piletinu, losos, zavisi od rasporeda. Nema slatkiša, odrekla sam se svega, ali sam obećala sebi ako osvojim grend slem poješću jedan sladoled. Pre toga ništa", zaključila je Kostović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

4 h

Novo Sport Video Menu