Nova vest
Tenis 10

22.9.2024.

8:00

Zverev kao Alkaras – i teniseri bi u štrajk?

Nemački teniser Aleksander Zverev pridružio se Karlos Alkarasu u kritici kalendara ATP Tura.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Španac je u subotu savladao Bena Šeltona na Lejver kupu, posle čega je govorio o zgusnutom rasporedu, koji će biti sve gori prema njegovom mišljenju.

"U narednih nekoliko godina ćemo imati još više obaveznih turnira. Ubiće nas na neki način. Voleo bih da imam više slobodnog vremena", rekao je prethodno Alkaras.

Takav stav deli i Zverev koji je ove sezone odigrao najviše mečeva – 73.

"Tenis ima najdužu sezonu u profesionalnom sportu – žalio se Aleksander Zverev.- Junajted kup počinje 27. decembra, a Masters u Torinu se završava 20. novembra. Ko igra završnicu Dejvis kupa, njemu sezona još duže traje. Nemamo vremena za odmor, da pripremimo telo, da razvijemo mišiće… Nemamo vremena da ne uzmemo reket ceo mesec i fizički se pripremimo za veoma dugu i tešku sezonu. Čim se vratimo sa odmora, moramo da odradimo 2-3 nedelje priprema i već nas čeka igranje u Australiji", poručio je Zverev i dodao da je njegovo telo sada u dobrom stanju, ali je pitanje da li će tako biti i za sedam-osam godina.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Smatra da samo pojedinci imaju luksuz

"Ako ste uspešni kao Federer ili Đoković, vi možete da smanjite broj turnira koje igrate. Ali ako ste ambiciozni i smatrate da još niste ostvarili potencijal, onda to nije opcija. Jer ATP tur ide dalje bez vas. Mislim da je previše obaveznih turnira, ali nas igrače niko ne pita", zaključio je Zverev.

Sve češća poruka ove sadržine koju šalju teniseri se poklapa sa onom koju čujemo od fudbalera. Tako je nedavno Rodri, vezista Mančester sitija, najavio i da bi igrači mogli da stupe u štrajk ukoliko ne dođe do promene.

"Ako pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje među igračima, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora", rekao je Rodri na tu temu.

Da li se i tenisu sprema isto?

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu