Nova vest
Tenis 12

19.9.2024.

16:40

Kako je zvezdaš Đoković napravio haos zbog "svoje" Benfike FOTO

Ono što spaja Crvenu zvezdu i Benfiku, osim što su nekadašnji evropski šampioni, jeste i obostrano poštovanje prema Novaku Đokoviću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Nije tajna da je najtrofejniji svetski teniser deklarisani navijač Zvezde, ali u međunarodnim okvirima za njega Benfika zauzima posebno mesto.

Razlog se krije u, sada već, davnoj 2007. godini, kada je tada 20-godišnja zvezda u usponu igrala svoj prvi i jedini ikada turnir u Eštorilu.

Dan pred početak takmičenja na portugalskoj šljaci, Đoković je izabrao da umesto žurke svih igrača, prisustvuje velikom lisabonskom derbiju između Benfike i Sportinga.

Te večeri je bio gost "orlova" koji su trijumfovali i Đokoviću darovali dres sa brojem četiri.

Novak je sutradan, ne znajući da je Eštoril pretežno grad navijača Sportinga, na teren protiv Rusa Andreeva izašao obučen u isti taj dres Benfike.

I nastao je haos!

Navijači su ga pošteno izviždali, što je Novaka iznenadilo, ali i probudilo mu inat, te je nakon maratonskog trijumfa u taj-brejku trećeg seta ponovo obukao dres Benfike i sa njim odšetao sa stadiona.

Oglasili su se organizatori, izvinjavali Đokoviću uz opravdanje da je došlo do nesporazuma, ali Novak je svoju "osvetu" čuvao za sam kraj.

U finalu je igrao protiv Rišara Gaskea i savladao ga rezultatom 7:6, 0:6, 6:1, te osvojio prvu i jedinu titulu u tom gradu.

A onda... Posle meča je svoju žutu majicu u kojoj je igrao bacio u publiku i "bio je primoran" da uzme novu iz torbe. Mnogim gledaocima je zastao dah, kada su videli da Đoković izvlači crvenu majicu.

Ali to nije bio dres Benfike, već – fudbalske reprezentacije Srbije.

Novak se "mrtav-hladan" poigrao sa živcima (pretežno) navijača Sportinga u publici, ali ni tu nije bio kraj.

Budući da mu je trofej dodelio čuveni Euzebio (inače legenda Benfike), dosetio se da mu se baš tu, pred svim gledaocima, slavni Portugalac potpiše na isti onaj dres Benfike.

Od tada je Đoković veliki navijač Benfike, koja mu je i 2011. godine, kada je postao prvi teniser sveta, poslala poklon – novi dres, ali ovog puta sa brojem jedan na leđima.

– Ne gledam mnogo utakmica, ali volim da pratim rezultate Benfike. Taj klub me je lepo primio i uvek sam gajio naklonost prema njemu. Imala je i dosta Srba u ekipi, pa mi je i zbog toga bila interesantna – rekao je pre mnogo godina Đoković za portugalske medije.

Stoga će biti još zanimljivije ukoliko se Novak Đoković pojavi na stadionu "Rajko Mitić" ove večeri u okršaju Crvene zvezde i Benfike u prvom kolu Lige šampiona.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

51 min

Novo Sport Video Menu