Nova vest
Tenis 2

19.9.2024.

9:15

"Novak te guši; taj momak ti ne ostavlja ništa – strašno je"

Francuski teniser Aleksander Miler je govorio o Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarasu u intervjuu za "We Love Tennis".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Rivalstvo između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa je poraslo poslednjih godina, a Miler je otkrio u kojim stvarima se njih dvojica razlikuju.

"Imao sam priliku da se suočim s Novakom. Istina je da nikada nisam imao takav osećaj na teniskom terenu. Bilo je potpuno gušenje. Taj momak ti ne ostavlja ništa, ni mrvicu, strašno je. Igrao sam sa Karlosom Alkarazom na Vimbldonu, bilo je skoro opušteno, Karlos ti malo dozvoljava da dišeš, dok Novak te uvek guši", objasnio je Miler.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Govorio je potom i od Kronove bolesti koja utiče na njegovu karijeru.

"Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. Tako da to nije tako lako, ali pokušavam da se izborim. Ponekad se osećam prilično loše", rekao je Miler svojevremeno za sajt ATP-a.

Lekar mu je dao savet da završi profesionalnu karijeru.

"Nije bilo lako jer mi je doktor rekao da ako želim da budem u dobroj formi, moram da prekinem tenis i sport uopšte. Kada si profesionalni teniser, treniraš svaki dan, tako da veoma je teško. Morao sam to da zaustavim. Prestao sam da treniram možda dva meseca, uzimao sam dosta kortizona. To je proces sa ovom bolešću. Tako da sada pokušavam da upravljam time", zaključio je Miler.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu