Nova vest
Tenis 1

18.9.2024.

18:07

Nagal odbio da igra za svoju zemlju – sve je "zagorčala" jedna slika FOTO

Indijski teniser Sumit Nagal odbio je da predstavlja svoju zemlju u Dejvis kupu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

To barem tvrdi AITA, Teniska asocijacija Indije, koja sumnja da se Nagal namerno povukao pred duel sa Švedskom u Svetskoj grupi 1 Dejvis kupa koji je ta zemlja izgubila sa 4-0.

Problem je nastao jer je Nagal rekao da je povređen i da ne može da nastupi u Dejvis kupu, ali će nekoliko dana nakog toga nastupiti na turniru u Handžou.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

S obzirom da su ostali bez 82. tenisera sveta, ubedljivo svog najboljeg, ali i Jukija BambrijaIndijci su u singlu morali da računaju na Srirama Baladžija, dubl specijalistu.

"Oni su nezadovoljni menadžmentom AITA, kapitenom i ekipom. Nagal je rekao da ima problem sal eđima, ali je l' sad već okej? Igra na turniru u Kini", rekao je menadžer Dejvis kup tima Indije, Anil Dupar.

Nakon ubedljivog poraza od Švedske, Nagal je kritikovao rad AITA, govoreći da su igrači stavljeni u drugi plan, iza menadžmenta.

Tu je konkretno mislio na jednu zvaničnu fotografiju u kojoj je menadžment tamošnje Asocijacije u prvom redu, dok su igrači iza njih i jedva se vide.

Savez Indije se povodom toga oglasio, otkrivši da su pored Nagala i Juki Bambri i Mukund Sasikumar odbili da igraju za svoju zemlju.

"Predstavljati Indiju u Dejvis kupu je više od tenisa, tu se radi o časti, nacionalnom ponosu i inspirisanu naredne generacije sportista. Mi smo pokušali da ih nagovorimo da igraju za svoju zemlju, ali oni su jednostavno odbili", navedeno je u saopštenju.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu