Nova vest
Tenis 59

15.9.2024.

18:00

Novak zagrmeo na konferenciji: "Nama je tenis umro, bukvalno!"

Novak Đoković je na konferenciji za medije, posle pobede nad Grčkom i povratak Srbije u Svetsku grupu Dejvis kupa, govorio o problemima srpskog tenisa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Početna tačka koju smo imali u zlatnoj generaciji je bila solidna, imali smo Moniku Seleš, Bobu Živojinovića. Oni su pravili značanije internacionalne rezultate. Hrvatska je tu imala veću tradiciju od nas. Imate cikluse, navikli smo u Srbiji na neke uspehe, i drago mi je da je naš uspeh kolektivni, ne treba zaboraviti Anu i Jelenu koje su bile broj 1 i insiprisale mnoge devojčice da se bave tenisom. To je pozitivna stvar, pozitivni uticaj uspešnog talasa. Viktor što je rekao je mnogo šira prica gde malo rezultata vidimo", rekao je Đoković u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zatim je nastavio uz još oštriji ton i teže reči.

"Nama je klupski tenis UMRO. Umro, bukvalno. Partizan se 10-15 godina ne takmiči nigde, ja sam ponikao tamo, Viktor u Zvezdi... Nivo klupskog tenisa je bio izuzetno visok. Ja sam od 10 do 28 godine svaki dan imao vrhunske sparinge, sa dosta boljima od mene koji su me vukli. Danas to nema. To je jedan veliki problem i nadam se da će se stvari promeniti".

"To je osnova svega, ne možete da se oslanjate na sistem jer sistem ne postoji. Ovo sada nije održivo. Potrebno je zasuti rukave i videti šta treba da se menja. Ne možemo da živimo samo od uspeha i da se nadamo da ćemo da preživimo, a tako stvari funkcionisu otkad ja znam za sebe"

Zatim je upitan o nacionalnom teniskom centru.

"Stvorila se tu neka atmosfera, ali to više nije prisutno tamo. Ima puno privatnika, al na državnom nivou ne postoji nikakva organizacija. Sam treba da se prepiše ono sto funkcioniše negde drugde", zaključio je Đoković.

Podeli:

Komentari 59

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu