Nova vest
Tenis 3

15.9.2024.

17:46

"Glupo je da igramo taj meč – Krajinovića sam morao da prevaspitam"

Na konferenciji za medije posle pobede Dejvis kup reprezentacije Srbije nad Grčkom govorili su selektor Viktor Troicki, kao i igrači koji su igrali dubl Novak Đoković i Hamad Međedović.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport/LN

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Troicki je, tom prilikom, izneo nekoliko zanimljivih stvari uz bogatog staža u nacionalnom timu.

"Čstitao bih svom timu na sjajnoj pobed. Iako smo bili favoriti, igrači su bili maksimalno fokusirani. Danas je bilo malo neizvesno, malo nismo imali sreće, ali na kraju sve dobro. Popravljen je utisak iz Kraljeva, vraćamo se tamo gde pripadamo i sledeće godine idemo po naš cilj", izjavio je selektor Troicki.

Jedina loša stvar jeste povreda Dušana Lajovića u meču koji nije imao nikakav značaj.

"Gorak utisak, Duci se povredio, imao je dobijen meč. Malo se možda opustio, trenutak nepažnje i povredio je skočni zglob. Videćemo šta je, on je jedini koji je trebalo da igra sledeće nedelje u Kini. Sutra je imao let, ostali ne igraju. Nadam se da nije strašna povreda i da će se oporaviti što pre", rekao je Troicki i dodao:

"Mislim da je dosta glupo da igramo taj meč, igrači se opuste, nikom ne ide u prilog da se igra taj meč. Desilo se to što se desilo i nadam se da će se oporaviti što pre".

O anegdotama kroz istoriju

Dejvis kup u nama budi najlepša druženja, najlepše priče i kad smo zajedno bude jako zanimljivo, imali smo puno lepih trenutaka. Kad smo pobedili u Splitu kad je bila napeta atmosfera smo lepo proslavili. U Argentini kad je sve išlo po zlu, nismo dobili ni meč, Filip je imao stendap šou uveče i svi smo plakali od smeha. Bilo je sjajnih trenutaka, trudimo se da prenesemo to na sve mlađe da i oni shvate tu čar timskog igranja tenisa. U Švedskoj smo pevali Janku na prozor u tri ujutru 'Spavaj Jankela'. Kroz svašta smo prošli 20 i kusur godina, i zato se verovatno i dalje okupljamo ovde".

Krajinović se na početku čak plašio Viktora.

"Došao je kao mlad i neiskusan, 16, 17 godina... Došao onako sav pun sebe iz IMG akademije u Americi, pa sam morao malo da ga prevaspitam. Naučio je par lekcija, stvarno nije hteo da me vidi, zamrzeo me je, ali sada smo bliski prijatelji", istakao je Troicki i podvukao:

"Nisam ništa loše radio, ali prošao je... dresuru".

Govorio je o tome gde vidi srpski tenis u budućnosti.

"Imamo mlade i perspektivne igrače, Hamad je na pragu Top 100, poseduje potencijal i kvalitet za mnogo dalje. Što se mlađih tiče, imamo Maksimović, Milić, Đurić koji je bio top10 juniora se povredio nažalost..."

"Mi ocekujemo da oni mogi da imaju potencijal i da mogu da naprave rezultate uz pravilan rad i puno kockica da se sklope,- Esad sto je Novak podigao lestvicu i sa njegovim rezultatima je teško da vidimo s čime ćemo biti zadovoljni. Oni imaju kvalitet i talenat, ali dokle će doći ne znamo još. Ovo što je Novak postavio teško će iko ikada dostići. Treba da uživamo u ovom trenutku.
Nadam se da ćemo imati još igrača da će mlađi nadolaziti, ali to zavisi. Celokupan sistem treba da se napravi nemamo Nacionalni centar, a dolazi zima, nemamo halu indoor koju možemo da koristimo. To je ozbiljan problem, uglavnom je to snalaženje. To je tužno, nismo ogromna zemlja, ali imamo takav uspeh u tenisu, a da nemamo osnovne uslove za rad i napredovanje. Pričamo o tome, nadamo se, ali situacija je ista",
rekao je Troicki.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu