Nova vest
Tenis 3

15.9.2024.

10:48

Da li danas poslednji put gledamo Đokovića?

Nedelja, 15. septembar 2024. godine, mogla bi da uđe u istoriju kao poslednji dan kada je publika u Srbiji imala priliku da kod kuće gleda Novaka Đokovića u akciji.

Dušan Đukanović
Starsport

Za drugi dan vikenda je rezervisan nastavak duela sa Grcima za popunu Svetske grupe I Dejvis kupa, nakon što je u subotu Srbija odnela obe pobede u singlu.

U nedelju od 13 časova prvo se igra dubl za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides.

Nakon njih slede preostala dva singla, a prema rasporedu Đoković igra protiv Aristotelisa Tanosa, dok se Miomir Kecmanović sastaje sa Janisom Ksilasom.

Ti mečevi (ili meč) u dvorani "Aleksandar Nikolić" bi mogli da budu i poslednji koje će Novak u svojoj karijeri igrati pred svojim sunarodnicima, kako je i sam najavio u više navrata.

Poslednji put baš juče posle pobede nad Ksilasom u singlu (6:0, 6:1), čime je duplirao prednost Srbije i doveo je na korak od ostanka u eliti.

"Trudio sam se da uvek budem na raspolaganju. Zvuči kao kliše, toliko puta je rečeno, ali ponoviću još jednom da je najveća čast kada igram za Srbiju. Ovog leta sam ostvario sve svoje snove sa zlatom. Viktor je bio tamo sa mnom, sa njim sam prošao sve i svašta. Osvojili smo jedini Dejvis kup. Znamo šta znači igrati za zemlju. Želimo da prenesemo na sve mlade u ekipi, kao što je Maksimović koji je prvi put tu. Važno je da se stvori kult reprezentacije. Kada selektor pozove, da si uvek na raspolaganju. Drago mi je da vidim da je taj odjek prisutan kod mladih tenisera. Sedam godina je prošlo od kako sam igrao prethodni put ovde Dejvis kup. Ne znam da li imam još sedam godina karijere... Videćemo, ipak trebaju da preuzmu kormilo neki mladi teniseri koji će braniti boje reprezentacije", rekao je Đoković posle meča.

Ako i jeste tako, to svakako neće biti jedini oproštaj od beogradske publike. Neposredno pred početak dubla biće priređena ceremonija u čast Filipa Krajinovića koji je krajem avgusta završio karijeru.

Krajinović posle neuspeha da se plasira u glavni žreb US Opena odlučio da se oprosti od voljenog sporta.

Karijeru je okončao kao 633. teniser sveta, a najbolji plasman bila mu je 26. pozicija 2018. godine. Tokom 16 godina u tenisu zabeležio je 123 pobede i 131 poraz, ali bez ijedne osvojene titule.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu