Nova vest
Tenis 2

14.9.2024.

19:24

Srpski teniser se oprašta u "Pioniru"; Novak: "Najmlađi penzioner u Srbiji"

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, pozvao je navijače da u nedelju isprate u penziju Filipa Krajinovića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Krajinović je krajem avgusta, posle neuspeha da se plasira u glavni žreb US Opena, odlučio da se oprosti od voljenog sporta.

Karijeru je okončao kao 633. teniser sveta, a najbolji plasman bila mu je 26. pozicija 2018. godine. Tokom 16 godina u tenisu zabeležio je 123 pobede i 131 poraz, ali bez ijedne osvojene titule.

EPA-EFE/GABRIEL MONNET

Posle pobede nad Grcima prvog dana mečeva Dejvis kupa u Beogradu, Troicki je istkaoa da će pred dubl u nedelju (oko 12.45) biti upriličena ceremonija u Krajinovićevu čast.

"Zvanično pozdravljamo najmlađeg penzionera u Srbiji", nadovezao se Novak Đoković.

Troicki je govorio i o mečevima u kojima su pobede odneli upravo Novak, kao i Miomir Kecmanović pre njega.

"Obojica naših igrača su bili 100% profesionalni danas, iskoristili su svoj nivo i moć da ih pobede. Sjajno je bilo igrati u Beogradu pred punim Pionirom. Radujemo se sledećim mečevima", rekao je Troicki i dodao:

"Vidi se koliko Novaku znači da igra pred domaćom publikom i punom halom u Srbiji. Sve je postigao, sve je osvojio, a protiv oslabljene Grčke se odazvao i došao i to dovoljno govori koliko mu znači. I posle naporne sezone daje sve od sebe i pobeđuje i zahvaljujem mu se za sve što je uradio za sport generalno, i za naš sport. Nadam se da će igrati što duže, da će biti tu da nam pomogne i da na kraju ostvarimo san. Bili smo nekoliko puta blizu, ali eto, nije se desilo. Nadam se da ćemo biti na okupu i sledeće godine. Sjajna je ovo energija i ekipa i mislim da mogu da postignu velike uspehe."

Osvrnuo se i na ono što je sam postigao u dresu nacionalnog tima.

"Ja sam svoje odigrao. Prekinuo sam karijeru pre tri i po godine, ponosim se reprezentativnom karijerom, dao sam maksimum. Tu su mlađi da se bore, da osete kult reprezentacije i da im to bude nešto najvrednije u karijeri. Nije lakše biti selektor, danas je bio lagan, prvi put da nema stresa i pohvalio sam momke, ali je mnogo lakše kada je sve u tvojim rukama i kada si na terenu", zaključio je Troicki.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Liga šampiona

Mbape: "Znam da mogu više"

Fudbaler Reala Kilijan Mbape izjavio je da je srećan zbog pobede protiv Štutgarta u Ligi šampiona i dodao da mora da pruži više u narednim utakmicama, prenose španski mediji.

Tanjug

13:10

47 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu