Nova vest
Tenis 1

14.9.2024.

18:04

Novak: "Zahvalan za svaki meč pred mojom decom"

Srpski teniser Novak Đoković dugo je iz sebe emitovao sreću i zahvalnost, emocije pretvarao u reči, nakon jedne od najlakših pobeda u karijeri.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Đoković je za samo 45 minuta porazio grčkog rivala Joanisa Silasa, za 2:0 Srbije u Dejvis Kupu, dozvolivši protivniku da osvoji tek jedan gem u meču.

Dominacija!

Nakon meča "otvorio" se publici, govorio o osećajima koji ga prožimaju dok igra u svojoj zemlji, rodnom gradu.

"Ponosan sam na čitav tim, pre svega što su se pojavili. Iako Stefanos Cicipas ne igra, njihov tim je oslabljen, ali bez obzira na to naš najjači tim je ovde. To je uvek lepo videli. Viktor i ja smo veterani Dejvis kupa. Uvek je veliko zadovoljstvo igrati ovde. Poslednji put sam igrao u Beogradu pre sedam godina. Možda je ovo poslednji put da ću igrati pred ovom publikom. Format se menja. Ponosan sam na Kecmanovića, igrao je dobro", rekao je Novak posle meča.

Jedno od pitanja se ticalo njegovih čestih interakcija sa ložom u kojoj su sedela njegova deca.

"Uzeo sam kokice od ćerke i poslao joj poljubac. I mom sinu, takođe. Pokušavam da budem zahvalan za svaki meč koji igram pred njima. Nemam često tu publiku, pogotovo kod kuće. Sjajno je videti ih da podržavaju oca u Srbiji", dodao je Novak koji je potom upitan da li mu deca kažu da je najbolji na svetu:

"Da, jeste. Za nju (smeh)".

Starsport

Da li će igrati dubl sutra?

"Trenutno je to plan. Pričaću sa timom i kapitenu. Biću spreman. Ako želi da igram dubl, igraću".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Liga šampiona

Mbape: "Znam da mogu više"

Fudbaler Reala Kilijan Mbape izjavio je da je srećan zbog pobede protiv Štutgarta u Ligi šampiona i dodao da mora da pruži više u narednim utakmicama, prenose španski mediji.

Tanjug

13:10

29 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu