Nova vest
Tenis 25

14.9.2024.

9:15

Rud: "Đoković zaslužuje da bude najbolji svih vremena"

Norveški teniser Kasper Rud rekao je da je za njega Novak Đoković najbolji teniser sveta i da po pitanju toga nema nikakve dileme.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Đoković je tvrda koska za glođanje i sigurno zaslužuje da bude smatran najboljim svih vremena", rekao je Norvežanin u intervjuu Eurosport.

Prvi put od 2002. godine nijedan član sada već nekadašnje velike trojke, od koga su ostali Đoković i Nadal nisu osvojili nijedan gren slem trofej.

"Bili su neverovatno dominantni, ali smena generacija je u toku. Ove godine imamo dvojicu mladih tenisera koji su osvojili po dva gren slema. Njih dvojica su se najviše istakli, imaju najviši nivo, veoma agresivnu igru i dobar tenis", smatra Rud.

"Imam običaj da kažem da se tenis ne može zaokružiti kao video igrica, kada se prođe i poslednji nivo, ali kada su u pitanju turnirski uspesi, Đoković je pobedio sve što postoji. Bilo je fantastično videti ga kako osvaja olimpijsko zlato ove sezone".

Norvežanin je do sada odigrao tri gren slem finala i sva ona je izgubio i to dva od Nadala i jedno od Novaka Đokovića, ali Norvežanin smatra da ipak stiže do smene generacije.

"Jasno je da ne možemo da očekujemo da nam neko servira uspehe, ali velika trojke je zaista bila fantastična. Teniseri iz moje generacije su odigrali 21 finale a osvojili smo samo dve titule. Nema tu slučajnosti, brojke najbolje govore, ali krivica je i do nas. Mnogo se pričalo o Zverevu, Cicipasu i Medvedevu kada su iskočili u prvi plan, očekivalo se da oni sruše ove najveće, ali nisu ništa mogli", kaže Norvežanin a i on spada u tu grupu.

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu