Nova vest
Tenis 9

13.9.2024.

12:14

Đoković: "To nije garant da mogu da osvojim bilo šta"

Srpski teniser Novak Đoković obratio se na konferenciji za medije pred mečeve sa Grčkom za popunu Svetske grupe I Dejvis kupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/EFE

Đoković bi mogao da zaigra u hali "Aleksandar Nikolić" oba dana vikenda posle žreba održanog tokom dana.

Na početku je Novak upitan kako se oseća i da li želi da još jednom podigne kultnu "salataru".

"Nije garant ako sam 100 posto spreman da mogu da osvojim bilo šta. Naravno da su šanse mnogo veće. Uvek je važno odati priznanje svim ostalim teniserima koji igraju na vrh nivou, sve mora da se zasluzi. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone, sve što sam dosad u olimpijskoj karijeri i te poraze koji su uticali na mene, uzimajući sve  u obzir, to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim", rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo na tim koj će nas predstavljati.

"Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije. Viktor, Duci i ja to najbolje poznajemo. Veoma je važno da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu, ogromna želja i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način. Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije", zaključio je Đoković.

Tok konferencije ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Završeno

12:19

To bi bilo sve

Kratko obraćanje naših predsatvnika u Dejvis kupu pred mečeve sa Grčkom je završeno.

12:17

Novak o Dejvis kupu

"Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije. Viktor, Duci i ja to najbolje poznajemo. Veoma je važno da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu, ogromna želja i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način. Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije."

12:15

Novak Đoković

"Nije garant ako sam 100 posto spreman da mogu da osvojim bilo šta. Naravno da su šanse mnogo veće. Uvek je važno odati priznanje svim ostalim teniserima koji igraju na vrh nivou, sve mora da se zasluzi. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone, sve što sam dosad u olimpijskoj karijeri i te poraze koji su uticali na mene, uzimajući sve  u obzir, to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim."

12:14

Selektor Viktor Troicki

"Hvala svima što ste dosli. Očekujemo isto sutra i prekosutra, da će biti puna dvorana. Dugo nismo igrali u Beogradu, želimo da se vratimo na pobednički niz, da popravimo gorak ukus iz Kraljeva, zato nastupamo u najjačem sastavu, izuzev Lasla koji je povređen. Hvala svima, meni je kao selektoru velika čast i olakšan posao kada imamo najjači tim, iako protiv oslabljenog tima Grčke. Idemo na pobedu, jesmo favoriti, ali nećemo se opustiti."

12:08

Poznat i raspored

Prvog dana u subotu, Kecmanović će igrati protiv Aristotelisa Tanosa, dok će Novak igrati sa Janisom Ksilasom. Mečevi počinju u 15 časova.

U nedelju će se od 13 časova igrati dubl. Hamad Međedović i Đoković protiv Petrosa Cicipasa i Demetris Azoides.

Posle toga će Novak igrati protiv Tanosa u singlu, a Kecmanović sa Ksilasom.

12:07

Dobro došli u blog B92.sporta

Zajedno ćemo ispratiti konferenciju za medije pred mečeve Dejvis kupa između Srbije i Grčke.

Dueli dve reprezentacije su na programu tokom vikenda u hali "Aleksandar Nikolić".

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu