Nova vest
Tenis 2

12.9.2024.

9:15

"Svi smo bili u šoku kada se saznalo za testove Sinera"

Janik Siner i njegovi pozitivni testovi na klostebol na Mastersu u Indijan Velsu i dalje su tema u teniskim krugovima.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Italijan je nedavno na US Openu osvojio drugu grend slem titulu u karijeri i sada ubedljivo vodi na čelu ATP liste ispred Nemca Aleksandera Zvereva.

Španski teniser Pablo Karenjo Busta je u intervjuu za "Puntodebreak" između ostalog pričao i na temu Sinera i pozitivnih testova.

"Bilo je mnogo govora o tome kada se to objavilo, bio je to šok. I dalje pričamo o tim pozitivnim testovima svetskog broja jedan! Naravno, pričali smo o tome, ali bili smo bez dovoljno informacija, kao što ćaskate u baru sa prijateljima. Sada kada se nova informacija pojavila, bolje razumemo situaciju, ali tako ja govorim", kaže španski teniser i dodaje.

"Najkotroverznija stvar je to što je bio u stanju da se takmniči dok se još odlučivalo da li je kriv ili ne, dok drugim teniserima to nije bilo dozvoljeno. I stvarno ne znam kako su se drugi slučajevi razvijali, tako da ne mogu da kažem da li je imao povlašćen tretman ili ne".

Upitan je i da li Sineru treba na svemu oprostiti.

"Važno je da on sam ima čistu savest, da bude načisto sa tim šta je uradio, a šta nije i da bude svestan šta se dogodilo. Mnogo toga što je bačeno na njega bila je stvar procesa, ali na znam kako je sve išlo, kako kod njega tako i u samom procesu. Te sitnice je teško objasniti, ali ako Komitet kaže da nije kriv, onda moramo u to da verujemo. Ako ne verujemo ni u šta, onda ćemo poludeti", kaže Karenjo Busta.

On se polako oporavlja posle operacije lakta, trenutno je sa Dejvis kup timom Španije, a tenis se po njemu u toj pauzi dosta promenio.

"Siner je mnogo napredovao, Karlos se konsolidovao, Novaku je sve teže da pobeđuje. Primetio sam veliku razliku kod ostalih igrača, posebno u Top 20 i malo ispod. Igrači koji su bili dobri kada sam otišao na pauzu i vili u Top 60 ili Top 80 sada su već u Top 30. Artur Fis, Aleksej Popirin, Džordan Tompson. Moram da igram opet protiv njih da vidim gde su, jer nisu tamo bili kada sam otišao", kaže Karenjo Busta. 

Siner i Alkaras su razvili posebno rivalstvo.

"Obojica su još veoma mladi. Jasno je da su dobri, ali već smo zaključili da će vladati u narednih 20 godina, kao Rodžer, Rafa i Novak. Mnogo toga može da se dogodi, nije lako držati se tako dugo, taj nivo uspeha na grend slemovima i podelilti četiri slema, kao ove godine. Novi dolaze, na primer, može da se pojavi novi mlad igrač koji je četiri godine mlađi od Alkarasa. Ne verujem da budućnost pripada samo dvojici igrača, pojaviće se drugi koji će im otežati posao, ali za sada izgleda da će oni tu biti dugi niz godina", zaključio je Karenjo Busta. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu