Nova vest
Tenis 2

11.9.2024.

22:30

Teniski milioneri, presek sezone

Srpski teniser Novak Đoković nije u prvih pet igrača sa najvećom zaradom ove godine od ATP turnira.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nole je igrao manje turnira nego ranijih godina, otuda je bilo i manje mogućnosti da se dopuni kasa, ali novac je odavno najmanja briga za najboljeg ikada, koji je ove godine ostvario ono što mu je bilo najvažnije, što se moralo, čemu je težio dugo godina - uzeo je pehar namenjen olimpijskom šampionu.

Zbirno, po zaradi od turnira ove godine, Novak se nalazi na šestom mestu sa prihodom od 3,6 miliona evra.

Polufinale Melburna donelo mu je zaradu od 630.000 evra, finale Vimbldona još 1,6 miliona, a više nego solidno je zaradio od plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa i Monte Karla.

Lider u zaradi je Janik Siner sa koji je ove godine bogatiji za 9,9 miliona evra (10,6 miliona dolara).

Dva miliona je već bio inkasirao u januaru osvajanjem Australijen Opena, osvajao je potom niz turnira poput Roterdama, Majamija i Sinsinatija, a onda je došao šlag na torti i pehar na US Openu koji mu je doneo i ček na 3,3 miliona dolara. Uz to, ove godine igrao je i polufinale u Indijan Velsu, Monte Karlu i Rolan Garosu.

Profimedia

Na drugom mestu je Karlos Alkaras sa 8,1 miliona dolara (7,6 miliona evra).

Španac je najveći deo te sume osvojio pobedama u Indijan Velsu (milion), potom Rolan Garosu (2,4 miliona) i Vimbldonu (3,2 miliona).

Visoko treće mesto na ovoj listi zarada od ovogodišnjih turnira zauima Aleksander Zverev sa 6,2 miliona dolara (5,9 miliona evra). Nemački teniser je ove godine osvojio Rim, taj trijumf doneo mu je nešto manje od milion evra, a pozamašnu sumu (1,2 miliona) obezbedio je sebi plasmanom u finale Rolan Garosa. U Monte Karlu igrao je finale u dublu.

Danil Medvedev je četvrti na listi sa 4,4 miliona dolara zarade (4,2 miliona evra). Ruski teniser igrao je finale Australijan Opena, samo od tog rezultata inkasirao je milion dolara, a meč za trofej igrao je i u Indijan Velsu, što mu je donelo dodatnih pola miliona. Lepih 800.000 dolara stigli su mu kao nagrada za polufinale Vimbldona.

Peto mesto zauzima Tejlor Fric sa 4,3 miliona dolara (4,1 milion evra). Amerikanac je sakupljao poene i brojao dolare posle pobeda u Delrej Biču i Istburnu, a igrao je i finale Minhena. Najveću zaradu od jednog turnira, naravno, doneo mu je US Open gde je igrao finale protiv Janika Sinera - 1,6 miliona dolara.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu