Nova vest
Tenis 0

10.9.2024.

20:03

Drejper pod upitnikom za meč Dejvis kupa sa Fincima

Leon Smit, selektor Dejvis kup tima Velike Britanije, odlučiće u poslednji čas o nastupu Džeka Drejpera na mečevima sa Finskom, Argentinom i Kanadom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Drejper, koji je na US Openu stigao do polufinala, stigao je na okupljanje ekipe u Mančester, ali zbog umora, ne zna se da li će biti na raspolaganju.

Britanci kampanju otvaraju u sredu mečom sa Finskom, a Smit kaže da je srećan što se Drejper odazvao.

"Uzbuđeni smo što je tu. To pokazuje njegovu posvećenost timu. Pričao sam mnogo sa njim o Dejvis kupu. Prošle godine je došao u Kolumbiju i onda je bio sa nama u septembru i novembru", rekao je Leon Smit.

Na pitanje hoće li Drejper, koji je tokom dana trenirao u Mančesteru imati ulogu na narednom meču, Smit je ostao nedorečen.

"Moram da izaberem tim koji će da utadi što je najbolje, ne samo za sredu, već i tokom vikenda, tako da moramo da odmerimo između rizika i nagrade. Dok ne budemo na terenu i počnemo da radimo neke stvari, teško je reći kako se oseća. Ovde imamo četvoricu momaka koji su više nego sposobni da urade dobar posao i ono što se traži od njih", poručio je Smit.

Izostavi li Drejpera u sredu sa Finskom, Smit će moći da računa na Dana Evansa i Bilija Harisa, dok bi u dublu igrali Nik Skupski i Henri Paten.

Ono što Britance posebno zabrinjava je slabo interesovanje u Mančesteru.

Na meču Kanade i Argentine, u susretu Denisa Šapovalova i Fransiska Serundola, na tribinama nije bilo više od 100 gledalaca uprkos ceni karte od deset funti.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

3 h

Novo Sport Video Menu