Nova vest
Tenis 11

10.9.2024.

21:09

"Kad god Janik dođe na turnir, on je uvek favorit"

Italijanski teniser Mateo Beretini veruje da je njegov sunarodnik Janik Siner favorit na svakom turniru na kojem učestvuje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Siner je na US openu potvrdio to da je najbolji teniser sveta u ovom trenutku, a to je rekla i ATP rang lista na kojoj ima nekoliko hiljada bodova više od prvog pratioca, Saše Zvereva.

Nakon takmičenja u Njujoru ređaju se hvalospevi na Sinerov račun, a među njima je i Beretini.

"Vođa italijanskog tenisa je Janik, koji je upravo osvojio još jedan Slem. On je  broj jedan na svetu, ne znam koliko hiljada poena ima više od broja dva", rekao je Beretini i dodao:

"U julu su me pitali ko će osvojiti US open, a ja sam rekao Janik, jer objektivno, kada on dođe na turnir, on je favorit. To je impresivno, a mi samo pokušavamo da ga pratimo, dajemo sve od sebe".

Nastavio je nekadašnji finalista Vimbldona sa rečima hvale.

"Videti Janika toliko ispred svih je iznenađujuće, ali i ne toliko, jer je njegov put oduvek bio jasan. Čak i kada su pričali da neće biti tako, ja sam bio siguran da će postati jači od svih".

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

3 h

Novo Sport Video Menu