Nova vest
Tenis 1

10.9.2024.

17:44

Alkaras: Formula 1 mi je pomogla da resetujem misli

Karlos Alkaras je rane posle ranog poraza na US Openu, lečio između ostalog gledajući i trku Formule 1.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Španski teniser će narednih dana predvoditi "armadu" na kvalifikacionom turniru u Valensiji, gde su Španci u grupi B sa Češkom, Australijom i Francuskom, ali slobodno vreme iskoristio je i da skokne do Monce.

Tamo je gledao trku Formule 1 i kaže da mu je to pomoglo da skrene misli sa svega. 

"Bilo je to sjajno iskustvo. Odavno sam želeo da odem na Formulu 1, ali raspored turnira vam ne omogućava da odete na brojne događaje. Posle US Opena bio sam pomalo razočaran. Pokušao sam da resetujem misli što sam pre mogao. Kad sam došao na trku, nisam više mislio na to", kaže Alkaras i dodaje.

"To kako vozači pristupaju trkama je zaista ludo. Kako su fokusirani na svaki korak, počevši od zagrevanja, do trke, to je ludo. Pokušao sam da mislim na isti način kada prilazim svojim mečevima i turnirima, tako da mi je bilo zaista sjajno da sve to vidim uživo".

Alkaras kaže da je vreme bitan faktor, ali da je dobro i loše istovremeno što se brzo smenjuju takmičenja.

"Imao sam nekoliko dana posle svakog turnira, ali dobro, ali i loše u isto vreme je što nemate vremena da se opustite i mislite na to. U nekom trenutku zaista želim da imam više vremena za opuštanje, za slavlje, da mislim na to šta smo uradili. U drugoj situaciji više volim da ne mislim o tome, već samo da nastavim i koncentrišem se na naredne korake. Recimo da nisam imao vremena da ostanem miran i mislim o svom letu", kaže teniser iz Mursije.

Grupa u kojoj je Španija u Dejvis kupu je maksimalno komplikovana.

"Kada sam video grupu u kojoj smo pomislio sam, 'moraćemo mnogo da se preznojimo da se kvalifikujemo. Ovo je najteža grupa u Dejvis kupu, ali znate kako to uvek kažem, ako želite a budete najbolji, morate i da pobedite najbolje", zaključio je Alkaras. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu