Nova vest
Tenis 60

10.9.2024.

15:10

Preokret – Siner je i dalje pod istragom

Svetska antidoping agencija (WADA) ipak nije donela konačnu odluku kada je reč o slučaju Janika Sinera, nakon što je Italijan dvaput bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prethodno je "Korijere dela Sera" prenela kako je WADA pa tako i Italijanska antidoping agencija (NADA) odlučile da ne ulože žalbu na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

U saopštenju dostavljenom Adamu Adikotu, uredniku engleske verzije sajta "Ubitenis", navodi se da je istraga u tom slučaju i dalje u toku.

"Konačna odluka nije doneta", navodi se u saopštenju uz dodatak članova svetskog antidoping koda u kojima se nalazi do kada konačna odluka mora biti doneta.

Ukoliko dođe do veleobrta u ovoj priči i Siner bude suspendovan, ostaće bez titule na US Openu i Majamiju, kao i poena za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida, polufinala Rolan Garosa, titule u Haleu, četvrtfinala na Vimbldonu, četvrtfinala u Montrealu i titule u Sinsinatiju.

Podeli:

Komentari 60

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu