Nova vest
Tenis 8

10.9.2024.

12:23

Da li je i Siner bio na "doping odmoru" u SAD?

Svetska antidoping agencija (WADA) uputila je apel Američkoj antidoping agenciji (USADA) da pronađe bolje i efikasnije načine kako bi zaštitila čistotu sporta u toj zemlji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Poziv WADA dolazi u trenutku kada, kako ističu, je prisutan problem sve većeg broja sportista koji se takmiče na najvećim turnirima u SAD bez da su dovoljno testirani, ali i odluke te organizacije da se ne žali na odluku u slučaju Janika Sinera.

U pismu koje je poslato predsedniku odbora USADA Tobiju Smitu,  90 odsto sportista u Sjedinjenim Američkim Državama takmiči se van zaštite antidoping kodeksa, prenosi "Rojters".

Zabrinutost su izrazile i druge zemlje, njih 32 koje su pisale Svetskoj antidoping organizaciji zbog činjenice da se predstavnici SAD takmiče na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama bez neophodnih testiranja.

U pismu je citirana izjava Travisa Tigarta, direktora USADA, koji je 2020. godine pred Senatom izrazio zabrinutost da bi sportisti iz inostranstva mogli da dođu u SAD na "doping odmor".

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

56 min

Novo Sport Video Menu