Nova vest
Tenis 0

10.9.2024.

9:18

"Alkaras mora da nauči da gubi"

Seletkor teniske reprezentacije Španije David Ferer je govorio o Karlosu Alkarasu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Dylan Buell

Alkaras se vratio obavezama u reprezentaciji razočaran debaklom na US Openu, a Ferer veruje da će Španac to brzo prebroditi.

"Mislim da se već dobro oseča, ali malo preteruje. Kada gubiš, uvek se sve dramatizuje. On je zabeležio mnogo, mnogo pobeda u ovoj godini, osvojio dva gren slema, igrao na Olimpijadi, malo se odmorio i odmah otišao u Sinsinati i na US open", rekao je Ferer u razgovoru za španski "As".

Selektor veruje da je Alkaras spreman za nove izazove.

"Sada je tražio odmor, resetovao se, sve sam to ispoštovao i potpuno sam miran. On i jeste tako dobar jer mnogo traži od sebe, ali mora da nauči i da gubi. Ljudi koji nisu u tenisu misle da on može stalno da pobeđuje. Ali to je nemoguće, to čak ni Rafa, Rodžer i Novak, najbolji u istoriji, nisu mogli."

Ferer ističe da je veliki problem što igrači imaju manjak vremena za odmor.

"Uvek je turnirski kalendar bio zahtevan, bio je i u moje vreme i zato odlično razumem tenisere. U poslednjih 15-20 godina postaje još teži, ima više turnira, mastersi su produženi na dve nedelje. Sve to utiče da su igrači sve više iscrpljeni, i fizički i mentalno."

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

13 min

Novo Sport Video Menu