Nova vest
Tenis 22

10.9.2024.

11:42

Znate li koji teniser jedini vodi u međusobnim duelima protiv svih iz Top 20?

Novak Đoković iza sebe ima poražavajuće izdanje na US Openu koje je kumovalo ispadanju iz Top 3 posle rekordnih 756 nedelja, ali iza svakog ugla se i dalje krije neki njegov rekord.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Mpi04/Media Punch/Alamy Live News

Jedan je i oborio tokom neuspešne posete Njujorku, gde je ostvario najveći broj pobeda u istoriji "Artur Eš" stadiona – 79.

Podjednako impresivan je još jedan podatak, koji bi mogao da posluži kao motivacija Novaku do kraja sezone gde mu predstoji borba za prvi Masters u sezoni i trka za učešće na Završnom turniru.

U ovom trenutku Novak Đoković vodi u međusobnim duelima protiv svih tenisera iz Top 20. Logično, jedini je koji time trenutno može da se pohvali.

Džek Drejper, Igo Amber, Ben Šelton, Sebastijan Korda, Tomi Pol (po jedan meč) ne mogu da se pohvale niti jednom pobedom nad Novakom, dok je daleko gore Hubertu Hurkaču i Tejloru Fricu koji su u nizu od sedam, odnosno devet uzastopnih poraza.

Najvećim brojem pobeda protiv Đokovića može da se pohvali Danil Medvedev (5), a sa ruskim teniserom je odigrao i najviše mečeva (15).

Do kraja godine će najveći izazov biti sačuvati veći broj pobeda od Janika Sinera i Karlosa Alkarasa sa kojim se sastajao po sedam puta i ima identičan učinak – četiri pobede, tri poraza.

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu