Nova vest
Tenis 13

9.9.2024.

14:30

"Siner i Alkaras će imati dvocifren broj slemova"

Janik Siner je u 2024. godini osvojio dva grend slema, a nelikani ovog sporta pitaju se koliko će ih imati na kraju karijere.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Posle trijumfa Italijana u Njujorku, o tome su pričali Tim Henman, Martina Navratilova, Felisijano Lopes i Martion Bartoli koji su u čitav kontekst doveli i šampiona Rolan Garosa i Vimbldona, Karlosa Alkarasa.

"Kada sam ja igrao, Pit Sampras je osvojio 14 slemova i ja bih se i poslednjim dolarom kladio da niko neće preći tu brojku. Onda smo dobili Federera, Nadala i Đokovića koji su ga preleteli. U kontekstu igre, Mekinro je osvojio sedam, Konors osam, Beker šest i sada možemo da kažemo da će Siner i Alkaras imati dvocifren broj. Mislim da će obojića imati više od deset, što je neverovatno dostignuće", smatra Henman.

Slično misli i legendarna Martina Navratilova.

"I ja mislim da će to biti dvocifrena brojka. I isto bih rekla i za Alkarasa. Videćemo da li će ostati zdravi, jer to je vajldkarta", smatra Martina.

Felisijano Lopes, koji je igrao do nedavno, bio je precizniji i smeliji u prognozama.

"Da, obijica će imati dvocifren broj slemova. Rekao bih da će Siner imati 12, a Alkaras 14. Medvedev, Cisipas i drugi pretendenti nisu imali sreće jer su u njihovim ranim danima tu bili Novak, Rodžer i Rafa, a sada su se pojavili Siner i Alkaras. Njima će biti teško da uzimaju slemove pored njih dvojice", smatra Lopes.

I Bartoli se usidila da "gađa" tačan broj.

"Moja brojka bi bila između 15 i 18 titula za obojicu. Mislim da će Novak Đoković uzeti još dve ili tri u završiti na 26 ili 27, posle njega, oni su dva najkompletnija igrača. Ima mnogo igrača koji nisu dobri na nekoj od podloga", zaključila je bivša šampionka Vimbldona. 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

1 h

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu