Nova vest
Tenis 8

9.9.2024.

11:45

Siner o dopingu i tituli US opena: "Nešto nije bilo u redu"

Janik Siner, italijanski teniser, govorio je o dopingu i kako je US open uticao na njega.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Šampion US opena Janik Siner je izdržao pritisak posle skandala i pada na doping testu i došao do druge Grend slem titule.

Mnogi misle da je Italijan imao mnogo sreće što nije suspendovan i na dominantan način osvojio titulu u Njujorku i učvrstio poziciju broj 1 na ATP listi.

"Srećan sam kako sam odigrao i što sam osvojio još jedan trofej. Kada sam na terenu, fokusiran sam samo na tenis i trudim se da odradim svoj posao najbolje što umem. Naravno, bilo je teško da uživam u nekim momentima. Nisam bio isti kao ranije, način na koji sam se kretao i kako sam izgledao na turnirima i svi koji me poznaju videli su da nešto nije bilo u redu. Kada je turnir počeo, restartovao sam se i počeo da se osećam kao osoba. Nije bilo lako, sigurno, ali sam ostao fokusiran i mentalno uradio najbolji posao na svakom poenu. To je to", rekao je Siner.

Siner je svoj prvi US open osvojio posle samo dva sata igre protiv Frica, po setovima – 6:3, 6:4, 7:5.

Italijanskom teniseru, već uveliko prvom na planeti, ovo je drugi Grend slem trofej u karijeri, prvi posle Australijan opena ranije ove godine.

Sa 2/2 u GS finalima, Siner je postao prvi igrač koji je prva dva Slema u karijeri osvojio iste godine još od Giljerva Viljasa 1977. – odnosno pre 47 godina.

 




 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

14 h

Novo Sport Video Menu