Nova vest
Tenis 3

8.9.2024.

0:38

Sabalenka: Ostvarila sam san! VIDEO

Arina Sabalenka je po treći put u karijeri postala grend slem šampionka.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Posle dva trijumfa u Melburnu, prošle i ove godine, Beloruskinja je bila najbolja i u Njujorku, na US Openu.

U velikom finalu pobedila je domaću teniserku, Džesiku Pegulu, 7:5, 7:5 posle 114 minuta igre.

Bio je to njen 27. trijumf na betonu na grend slemovima u poslednje dve godine u 28 mečeva, što samo pokazuje koliko je dominantna.

Na ceremoniji dodele trofeja, Pegula je čestitala protivnici na trijumfu.

"Neverovatan mesec za mene. Bio je težak početak godine, ali sam okrenula stvari, došla do finala. To nije moglo da se očekuje. Bilo je ovo nekoliko sjajnih nedelja za mene. Volela bih da mi je Arina makar pustila jedan set", našalila se Pegula i dodala.

"Težak meč, igrale smo nedavno i u Sinsinatiju. Igra najbolje na ovoj vrsti podloge. Znala sam da ću teško moći da je izazovem. Pokušala sam da se borim, uspela sam sebi da dam šansu da se borim i vraćam, ali to nije bilo dovoljno", zaključila je Pegula koja se zahvalila svima u boksu.

Sabalenka je vidno uzbuđena rekla da je ostvarila svoj san.

"O Bože, ostala sam bez teksta. Toliko sam bila blizu prošle godine, to je bio moj san. Napokon sam osvojila ovaj divan trofej. Imala sam nekoliko teških nedelja", rekla je Arina, a potom se obratila Peguli.

"Čestitam ti, igrala si divan tenis i sigurna sam da ćeš igrati još finala. Ti si sjajna igračica. U drugom setu sam bila nervozna, ali borila sam se za pobedu. Mnogo mi ovo znači".

Prošle godine je izgubila od Koko Gof u tri seta.

"Pokušavam da se setim svih teških poraza ovde. Šta da kažem? Nikad ne odustaj od sna, nastavi naporno da radiš, jer ako žrtvuješ sve za svoj san, jednog dana ćeš doći do toga. Moram to da kažem, super sam ponosna na sebe i svoj tim. Nije bitno u kojim situaciji smo bili, uspeli smo da osvojimo ovaj divan trofej. Vaša podrška mi je sve. Ne mogu da zamislim život bez vas, mnogo vas volim, ne kažem to često, ali to kažem sada glasno i hvala vam što ste uz mene", poručila je nova šampionka.

Zahvalila se i publici u Njujorku.

"Iskreno, hvala vam na podršci. U nekim bitnim momentima ste navijali za mene. Znala sam da ćete navijati za Džesiku, to je bilo normalno očekivati. Ipak, hvala na svoj podršci tokom ove dve nedelje, ovo mesto činite posebnim i divno je igrati ovde", zaključila je Sabalenka.  

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu