Nova vest
Tenis 3

7.9.2024.

8:00

Monika Seleš među velikanima na US openu: "Snažna ličnost i sila" VIDEO

Ako na US open dođete iz pravca Korona parka, prvo na šta ćete naići jeste "Teren šampiona".

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Organizatori njujorškog Grend slema su 2003. godine došli na ideju da upravo na ovom mestu odaju priznanje velikih šampionima iz prošlosti.

Džimi Konors, Bil Tilden, Rod Lejver, Kris Evert, Helen Vils i Bili Džin King imali su tu čast da se prvi nađu "na zidovima".

Fotografija i po nekoliko rečenica stoje tu kao podsetnik na to ko su i šta su bili ovi veliki teniski prvaci.

Priznanje je 2013. godine dobila i naša Monika Seleš.

"Monika Seleš je bila snažna ličnost i dominantna sila u ženskom tenisu ranih devedesetih. Nokautirala je protivnike dinamičnom mešavinom talenta i upornosti. Osvojila je dve uzastopne titule u singlu 1991. i 1992 i još dva puta stizala do finala, 1995. i 1996. godine. Prevazilaženjem velikih nedaća sa izuzetnom gracioznošću, Seleš se pokazala kao velika šampionka – i uzor snage istrajnosti", piše ispod fotografije "Male Mo".

Od muškaraca, svoje mesto našli su Džek Krejmer, Džon Mekinro, Ivan Lendl, Don Badž, Pit Sampras, Artur Eš, Ken Rouzvol, Pančo Gonsales, Andre Agasi i Toni Trabert.

Kod dama, imamo još i Štefi Graf, Margaret Kort, Morin Konoli, Martinu Navratilovu, Alteu Gibson, Molu Melori, Margaret Osborn, Trejsi Ostin, Kim Klajsters i Polin Bec, koja je posthumno ove godine dobila svoje mesto u ovoj "aveniji velikana".

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu