Nova vest
Tenis 0

7.9.2024.

1:32

Sinerov rival objasnio zašto je povraćao VIDEO

Britanski teniser Džek Drejper govorio je o fizičkim problemima koje je imao tokom polufinalnog meča na US openu.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Drejper je izgubio posle tri seta od Janika Sinera, a nekoliko puta tokom duela je i povraćao.

"Bilo je izuzetno vlažno danas. Cele nedelje nije bilo ovako kao danas. Očigledno je meč bio težak. Zato je Janik broj jedan na svetu, jer kada igrate sa vrhunskim igračima, intenzitet je drugačiji. To je korak više. Generalno sam opušten, ali danas sam osećao veće uzbuđenje nego obično. Pomalo sam anksiozan. Kada se se sve to zajedno uzme u obzir, osetim mučninu na terenu", rekao je Drejper.

To što je povraćao nije mu mnogo pomoglo.

"Nisam se osetio bolje, osećaš se sve gore i gore, jer ne možeš ništa da ubaciš u svoje telo. Kada igrate duge mečeve, morate biti u prilici da pijete i jedete, kako bi vaše telo imalo zalihe. Kada se osećaš bolesno, to ne možeš da radiš i to je najgori osećaj. Ne možete da se krećete po terenu kada se to dogodi. Užasan osećaj, osećate vrtoglavicu, mučninu", dodao je on.

Ni u jednom trenutku nije razmišljao o predaji.

"Ne bih se povukao u polufinalu Grend slema. Poslednji set je verovatno na terenu i preko TV-a izgledao tako da nisam bio sjajan. Uvek se trudim da dam sve od sebe. U drugom setu nisam bio dobro, ali sam ipak obezbedio taj-brejk. Ponosan sam na sebe. Pokušao sam da se borim koliko sam mogao", istakao je Drejper.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu