Nova vest
Tenis 3

5.9.2024.

13:28

Rodik kritikovao Novakovu PTPA, Pospišil mu odgovorio: Dođi kod nas!

Endi Rodik i Vasek Pospišil ušli su u raspravu na društvenim medijima povodom dela intervjua koji je Endi nedavno dao, a koji se tiče uloge PTPA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Poznato je da je Pospišil uz Novaka Đokovića jedna od osnivača ove asocijacije čiji je cilj da pomogne teniserima i teniserkama da ostvare svoja prava, koja nemaju unutar ATP.

Rodik je u intervjuu za Njujork Magazin postavio pitanje funkcionalnosti Novakovog PTPA, rekavši kako za pet godina postojanja nisu uradili previše toga.

"Sve što ja kažem o Novaku istrgne se iz konteksta. Ovo nije napad na njega, jer nema šanse da jurite da osvojite 25. grend slem i da istovremeno možete da vodite igračko udruženje. To je nemoguće. Ponekad mi članovi šalju poruke, a ja ih pitam, 'ako biste naveli tri vaša dostignuća do sada, šta bi to bilo?' To je bilo u mejlu koji se pojavio. I odgovori su bili poput, 'imamo profesionalne fotografe koji su na raspolaganju igračima'. Ali ono što ja ne znam je koji su im ciljevi. Moje stanovuište je u tome da je lako ukazati na problem, ali teže je naći rešenje. Novak očigledno ne može da vodi uniju aktivno. Mislim da ima dobre namere, nikad ne sumnjate u to kada kaže šta je smisao svega i to jako poštujem. I opet ne znam koja je lista njihovih dostignuća", rekao je Rodik.

Pospišil mu se usprotivio navevši da je PTPA potpisala ugovore sa brojnim partnerima koji su olakšali igračima putovanja, probleme sa prtljagom, imaju različite mentalne programe i druge povlastice. Kanađanin je dodao da svega toga nije bilo pod okriljem ATP i WTA i pozvao je na strpljenje.

"Kao što znaš, mi igrači to nemamo u ATP/WTA strukturi. Imate takozvani 2igrački savet' koji je apsolutno nemoćan  u tome da izbori značajnu promenu. Zato je PTPA i osnovana i od suštinskog je značaja. Rim nije izgrađen za dan, ali ovo je tek početak. Igrači su decenijama želeli asocijaciju i niko nije znao odakle da krene. Mnogi igrači su u prošlosti pričali mnogo, a radili malo", poručio je Pospišil i dodao.

"Teško je opisati koliko rada je uloženu ovih pet i više godina na ličnom nivou, koliko me je sve to odvojilo od sopstvene teniske karijere. Ima još mnogo toga da se uradi, ali uveravam vas, uradili smo više od običnih saopštenja za medije. Naš cilj je katalizator za jako neophodne promene u ovom sportu. Aktivno radimo na tome. Svi smo na tom putu. Jedina smo organizacija koja se bori za igrače i predstavlja isključivo njihov interes. Svi znamo koliko je ova asocijacija važna za sport. Dočekali bi vas u upravi raširenih ruku", zaključio je Pospišil. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu