Nova vest
Tenis 6

5.9.2024.

10:57

"Vreme stiže Novaka, ali sigurno želi bar još jedan grend slem"

Martina Navratilova, nekada prva igračica sveta, smatra da će Novak Đoković igrati dok ne osvoji 25. grend slem.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Grace Schultz/Cal Sport Media

Novak ima 24 najveće titule, koliko i Australijanka Margaret Kort, a Navratilova veruje da Novak neće imati još mnogo prilika da je prestigne.

U razgovoru za Skaj Sports, Navratilova se osvrnula na njegov poslednji poraz, u trećem kolu US Opena.

"Dobio je što je želeo, zlatnu olimpijsku medalju, ali mislim da i dalje želi u 25. grend slem titulu kako bi imao jednu više od Margaret Kort. Vreme ne radi za njega, i možda je već pomalo i potrošen, jer u poslednjem meču u Njujorku nije ličio na sebe. Sve je tu tome koliko je još ostalo vatre u njemu. Ako ta vatra još gori, nikada neću reći, ne bi trebalo da igraš, jer to neće narušiti njegov legat. On je neverovatno dobar", kaže Navratilova.

Ona dodaje i da je tu sada i porodica i da Đoković ima i druge obaveze.

"Sigurna sam da mu supruga govori, 'vreme je da završiš karijeru, koliko ti je toga još potrebno? Možda još samo jednu. S druge strane, ako osvoji Australijan open, on će svakako želeti da igra na Rolan Garosu i Vimbldonu, zar ne? Neće prestati tek tako. To je na njemu. U svakom slučaju, ne možete da ga kritikujete jer ima fantastičnu karijeru. Ja bih se verovatno povukla, ali ako voli da igra, što da ne uradi to?", zaključila je Martina. 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu