Nova vest
Tenis 1

5.9.2024.

7:00

Medvedev: "Težak poraz"

Ruski teniser Danil Medvedev kaže da mu je poraz od Janika Sinera teško pao.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Italijan je slavio u četvrtfinalu US opena sa 3-1 u setovima.

"Težak poraz. Definitivno nisam zadovoljan kako sam odigrao, bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata. Kada sam promašivao, nisam znao zašto to činim. Nisam mogao da popravim, a onda sam postao baš stegnut na kraju. Nije lak osećaj, nisam zadovoljan sobom, ali to je tenis i to je okej. Izgubio sam, idem kući", rekao je Medvedev.

Upitan je za razloge neuspeha u ovom duelu.

"Na treningu pre turnira sam video lopte, terene, nije lako. Bilo je isto u Montrealu, Sinsinatiju, nije lako kontrolisati. Osećaš ponekad da radiš sve dobro i onda promašiš i onda imaš pitanje za marku. Pre nego što sam igrao, možda sam bio suviše samouveren da ću pobediti čak i ako promašim neke udarce. Možda sam danas malo više rizikovao, više promašivao. U jednom trenutku sam se nekako izgubio u promašajima. Možda je i on isto osećao, jer sam ga dosta puta dovodio u neprilike, ali nije bilo dovoljno. To je druga teorija koju imam", dodao je.

Medvedev je zadovoljan Grend slem turnirima ove sezone, ali ne i ostalim takmičenjima.

"Grend slem godina je bila prilično dobra. Rolan Garos, Vimbldon, ne baš laki turniri za mene. Prilično dobri rezultati. Četvrto kolo, polufinale. Naravno Australijan open i US open, velika nadanja. Na kraju sam izgubio od istog momka oba puta. Verovatno je trebalo da prođem bolje na drugim turnirima osim Grend slemova. Ali, ostalo mi je još četiri, pet", istakao je Medvedev.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Odbojka

Savez potvrdio: Kolaković i Gvideti odlaze!

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

OSSRB

10:30

52 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu