Nova vest
Tenis 3

5.9.2024.

8:30

Nadal: "Alkarasu ne smetaju poređenja sa mnom"

Rafael Nadal je u velikom intervjuu španskoj televiziji "El Hormiguero" rekao i kako doživljava poslednju fazu svoje karijere.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Sve je više pitanja sa kojim se suočava, a koje se tiču datuma povlačenja, a to baš i nije po njegovoj volji.

"Razumem da me pitaju i povlačenju. Mnogo godina unazad se mučim sa povredama i pitanje je normalno. Onda ima perioda kada ne mogu da živim s tim da se povlačim, jer ako se ne opirem tome, neću prestati da pokušavam. Dao sam sebi prostora da uživam u tenisu posle godinu i po odsustva. I to i činim, uživam dan za danom. Odložio sam odluku za te dana kada će mi sve biti jasnije. Trudim se da radim stvari što bolje mogu. Tražim od njih da me ne pitaju o povlačenju na svakoj konferenciji jer ako prestanem da verujem, onda ću se i povući. Trenutno, moji ciljevi za godinu su gotovi, nisam postigao ono što sam želeo. Nadao sam se da ću biti zdraviji nego što sam bio, povreda početkom godine bila je neočekivana. Vratio sam se kada sam to najviše želeo, ali nisam imao dobar žreb na Rolan Garosu. Svi zadaci su gotovi, dao sam sada sebi vremena. Uživam u treniranju i radeći druge stvari u životu", kaže Nadal. 

Upitan je i o svom odnosu sa Rodžerom Federerom.

"Teško je biti prijatejj sa rivalom, ali ne zbog takmičenja već oga što taj odnos morate da negujete dnevno. Rodžer je sjajan kolega, zajedno smo uradili mnoge lepe stvari i borili se za velike i važne titule. Normalni ljudi uvek veoma cene najvećeg rivala. Sport smo shvatili na zdrav način, ali smo to rivalstvo nosili na odgovarajući, osećajan način i oduvek smo znali kako da cenimo jedan drugoga", dodao je Nadal. 

Rafa je pričao i o sve češćim poređenjima Karlosa Alkarasa sa njim.

"Mislim da poređenja sa mnom ne smetaju Alkarasu. On je dovoljno dobar da ga to ne pogađa. Pravi svoj put i neverovatno je lepa ta slučajnost da posle karijere poput moje, pojavi se neko kao on. Teško je za jednu zemlju da se pojavi igrač za igračem koji će pisati istoriju sporta. Mislim da će postati jedan od najboljih u istoriji i mislim da ga poređenja sa mnom ne povređuju, barem ne sada. za prošlost, to ne znam", kaže bivši broj jedan.

Veruje i da teniser iz Mursije ima zavidnu mentalnu snagu.

"Ne bih rekao da je on loš na mentalnom planu. Možda je ponekad umoran od svega što je već postigao. Postoji vreme kada je umu neophodan odmor, ali ne vidim tu problem, naprotiv. Ove godine je kalendar, sa olimpijskim turnirom, bio duži i naporniji", zaključio je Nadal.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

37 min

Novo Sport Video Menu