Nova vest
Tenis 9

4.9.2024.

6:00

Sveameričko polufinale zakazano – Dimitrov predao!

Američki teniser Frensis Tijafo plasirao se u polufinale US opena, nakon što mu je Grigor Dimitrov predao susret četvrtfinala.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Tijafo je slavio na stadionu "Artur Eš", a u trenutku predaje rezultat je bio 6:3, 6:7 (5), 6:3, 4:1. Na terenu su bili malo više od tri časa.

Frensis je tako ponovio rezultat iz 2022. godine, u rival u borbi za finale biće mu zemljak Tejlor Fric, koji je eliminisao Sašu Zvereva.

Tijafo je prvu brejk loptu u duelu sa Dimitrovim propustio u maratonskom trećem gemu, ali je zato četvrtu šansu iskoristio u petom gemu.

Bio je siguran na svom servisu, da bi u devetom gemu uspeo da materijalizuje četvrtu set loptu u gemu na servis rivala.

Nastavio je u istom ritmu i u drugom periodu, oduzeo je servis Bugarinu u četvrtom gemu, međutim, Griša je ubrzo uzvratio.

Obojica su imala u finišu drugog seta još po jednu šansu za brejk, ali je na tome ostalo, tako da se pristupilo taj-brejku.

Obeležio ga je prelepi bekhend pasing-šot po paraleli Dimitrova, koji je serijom 3:0 prelomio ovaj deo igre i izjednačio rezultat.

Tijafo se nije uzdrmao, u petom gemu trećeg seta je stigao do brejka, da bi u deveto, na set lopti, Dimitrov odservirao duplu grešku.

Ubrzo je tražio lekarski tajm-aut zbog problema sa levom butinom i tada je zapravo bilo jasno da je meč postao jednosmerna ulica.

Nadao se preokretu i čudu Dimitrov, ali nakon pretrpljenog brejka početkom četvrtog seta, bilo je jasno da nade nema, tako da je nakon petog gema odlučio da preda.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu