Nova vest
Tenis 51

3.9.2024.

20:21

Đokoviću stigla poruka od srpske teniske nade: "On je moj rival, a ne prijatelj"

Srpska teniserka Teodora Kostović plasirala se u treće kolo juniorskog US opena, a u razgovoru za srpske medije je iznela utiske odmah nakon trijumfa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Kostovićeva je kao četvrti nosilac turnira bila bolja od Mie Pohankove iz Slovačke rezultatom 7:6 (5), 6:2, a nakon meča je otkrila svoje ambicije.

"Super je osećaj. Trudim se da dam sve od sebe, da privučem pažnju dobrim igrom i da uživam u tome. Došla sam sa ambicijom da osvojim US Open, poslednji grend slem u godini. Osećam se super, imam osvojena tri turnira zaredom (Koledž park, Bitom i Rohengton), mislim da je sad i na red došao grend slem. Potrudiću se, daću sve od sebe da ga osvojim. Znam da sam jedini predstavnik, malo ima pritiska naravno, ali potrudiću se da uživam u tom pritisku, pošto je privilegija da imati ga", započela je Kostovićeva.

Već je počela sa takmičenjem u profesionalnom rangu, te je otkrila buduće planove.

"Mislim da sam već odigrala dva, tri profesionalna turnira i to me je već bacilo na poziciju 930 i neku. Mislim da  uopšte nije loše da krenem da igram malo više profesionalne turnire, ali imam jedan cilj, do kraja ove godine želim da budem broj jedan na juniorskoj rang listi, tako da ću miksati što se toga tiče, malo juniorski, malo seniorski, ali prioriteti će mi ove godine biti juniorski. Sledeće godine, možda ću odigrati Australijan open juniorski, možda budem igrala i kvalifikacije profesionalnog grend slema, potrudiću se da igram seniorski. Posle ovoga treba da igram 75.000 u Srbiji, tu bi trebalo vajld kard da dobijem, ako sve prođe kako treba i Evropsko prvenstvo. To mi isto je velika želja da uzmem zlatnu medalju na Evropskom u singlu i dublu, i posle toga ide završni masters Top 8 ITF u Kini, u Čengdu", detaljno je iznela plan mlada srpska teniserka.

U Americi ima podršku porodice iako roditelji nisu dobili vizu, te nisu mogli da sa njom doputuju u SAD.

"Ovde se osećam kao kod kuće otprilike, svaki put kad dođem ovde, uživam jednostavno, tu sam s tetkom, imam sestru, brata, teču, tako da dolaze redovno da me podržavaju, pošto, nažalost, moji roditelji nisu dobili vizu da dođu. Veoma sam im zahvalna što me podržavaju i dolaze ovde", poručila je Kostovićeva.

Govorila je potom i o promenama u ishrani i kako je do istih došlo.

"Izbacila sam slatkiše, izbacila sam pohovanu hranu, trudim se da jedem čisto, da jedem što više povrća, voća. Meso naravno jedem, meso ne izbacujem nikako, bez mesa ne mogu da igram, uglavnom jedem piletinu, losos, sve zavisi kako koji dan, kakav mi je raspored, ali, uglavnom – nema slatkiša, nema ničega, odrekla sam se svega i obećala sam sebi, sladoled, kada se osvoji grend slem – ovako ništa. Ja inače treniram u Americi i prvi put kad sam ovde došla, to je bilo pre dve i po godine, tri, i imala sam viška kilograma, reći ćemo tako, i nije mi prijalo. Zbog toga rekla sama sebi – ako hoću da igram na najvišem nivou, moram nešto da promenim. Tako da sam promenila", jasna je bila Srpkinja.

Trenera koji sa njom putuje još uvek nema, ali ima čitav tim koji stoji iza nje i njenih uspeha.

"Moj tim čine IMG, Boriš Čonkić, Dragana Đorđević, ovde sam takođe sa ITF timom, tako da oko mene je ogroman krug ljudi koji me podržava i zahvalna sam svima njima, a sad ako nekog nisam navela, izvinjavam se. Nekad i sama putujem, prošli turnir sam putovala sama, tako da imam razna iskustva, nemam još trenera koji sa mnom putuje, koji je određen", navela je ona i dodala šta joj je to bitno kod trenera.

"Ne volim da menjam trenere, imam par njih oko sebe s kojima radim, trener treba da bude, što se mene tiče, treba da bude strog, ja volim kad je neko strog, da ima disciplina neka na treningu, da ako se zezamo, mi se zezamo, a kad radimo, radimo i to je to. Prihvatim kritiku, ako nisam dobro uradila, nisam dobro uradila, daj da uspemo to da ispravimo i idemo dalje", objasnila je Kostovićeva srpskim medijima.

Zanimljivo – na Đokovića gleda kao na rivala, a ne kao na prijatelja.

"Za mene je to tako, ja njega, ne generalno njega samo, nego muško, žensko, da li iz ove zemlje, iz one zemlje... Meni su konkurencija, želim da budem najbolja na svetu i ja se toga držim, da ispunim svoj san", jasna je mlada Srpkinja, koja je na kraju poslala indirektnu poruku Novaku.

"Nadam se da ću postaviti još višu lestvicu od 24 grend slem trofeja!", zaključila je Kostovićeva u razgovoru za srpske medije.
 

Podeli:

Komentari 51

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu