Nova vest
Tenis 31

3.9.2024.

18:38

Federer se oglasio: "Siner? Pitanje na koje mora da se da odgovor"

Nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer, govorio je o kontroverznom slučaju Janika Sinera, koji je dvaput testiran pozitivno na klosteblo, zabranjenu supstancu, ranije tokom godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u malim količinama, ali je zbog toga oba puta momentalno privremeno suspendovan, sa pravom na žalbu. S obzirom da je žalba oba puta uvažena, on je mogao da nastavi da se neometano takmiči na turnirima.

On je proglašen nevinim jer je utvrđeno da je u pitanju kontaminacija

Sinerovo objašnjenje je glasilo da je jedan član njegovog tima koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol.

"To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovaj tip vesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač nešto uradio. Prosto nam takva pažnja nije potrebna", rekao je Federer i dodao:

"Razumem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i tim, da imate takve optužbe i probleme jer ispunjavamo te formulare svaki dan. Sa tim živite. Svako jutro kada se probudite pomislite ‘Da li me neko čega na vratima da me testira‘. To je teško."

Prema postojećem odeksu, Italijan je ostao bez rezultata, nagradnog fonda i renkinga na Mastersu u Indijan Velsu, turniru tokom kojeg je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

Ipak, mnogi su smatrali da je to preblaga kazna.

"Razumem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se na to sve svodi", ističe Švajcarac i zaključuje:

"Mislim da svi veruju da Janik nije ništa uradio, ali nekonstantnost koja se ogleda u tome da nije primoran da pauzira dok nisu bili 100 odsto sigurni, mislim da je to pitanje na koje mora da se da odgovor. Tako je kako je, moramo da verujemo procesu kao i svima koji su uključeni."

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu