Nova vest
Tenis 0

3.9.2024.

13:01

Ispao sa US opena, pa otkrio: "Neću igrati za Ameriku"

Američki teniser Tomi Pol eliminisan je u osmini finala US opena od strane Janika Sinera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Tomi Pol se za četvrtfinale US opena borio sa najboljim teniserom planete Janikom Sinerom i pružio veoma dobar otpor.

Siner je slavio sa 3-0 u setovima, tačnije rezultatom 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1 pa iako na prvi pogled deluje da je ubedljivo porazio Amerikanca, morali su da prođu kroz dva taj-brejka.

"Janik nije dobro igrao na početku meča i kada sam došao do prednosti od 4:1 počeo je da igra sjajno. Imao sam prilike da osvojim prvi set, imao sam ih i u drugom i on je ipak odigrao bitne poene bolje od mene pa bih rekao da je to glavna stvar sa našeg meča. Želeo sam da budem agresivan u vraćanju drugog servisa tokom celog susreta i osećam da sam imao svoje momente ali nisam baš bio komforan u tim situacijiama koje sam rano morao da koristim. Čini mi se da sam bio samo velika meta na sredini terena, gde samo trčim okolo. Verovatno bih ponovo sve uradio radio isto", rekao je Tomi Pol.

Na pitanje novinara šta ga čeka na Lejver Kupu i Dejvis kupu sa reprezentacijom Amerike, rekao je:

"Neću igrati na Dejvis kupu. Samo ću trenirati i odmarati se do kraja sezone. Jasno je da je ova sezona bila drugačija od ostalih sa Olimpijskim igrama i čestim promenama podloge. Biće mi prioritet da oporavim organizam što je bolje moguće", poručio je Pol.

Na pitanje koliko je kvalitetom blizu ili daleko od Sinera, istakao je:

"Tako to ide kada igrate sa tim momcima, oni su sa razlogom najbolji na svetu. Siner je broj 1 i uvek je dobro da se testirate i vidite na kom ste nivou. Ne mislim da sam igrao dobro i verovatno nije ni on, ali margine su jako male. Za mene je to motivacija. Imamo još dva Amerikanca na turniru i mislim da će barem jedan od nas doći do Grend slema uskoro", za kraj kaže američki teniser Tomi Pol.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu