Nova vest
Tenis 2

3.9.2024.

9:15

Siner: "Napraviš jednu grešku – sve je gotovo"

Italijanski teniser Janik Siner se oglasio nakon pobede nad Tomijem Polom i plasmanom u četvrtfinale US opena.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Prvi teniser sveta Janik Siner plasirao se u četvrtfinale US opena nakon pobede nad Tomijem Polom u osmini finala sa 3-1 u setovima, tačnije rezultatom 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1.

Siner je morao dobro da se pomuči i dobije dva seta kroz taj-brejk da bi se domogao četvrtine finala Grend slema u Njujorku.Upitan je da li ima neke posebne tehnike meditacije ili vizuelizacije u tim momentima.

"Ne baš. Uvek sam uzbuđen kada igram bitne poene, važne mečeve. U mom umu nema tih stvari, ja treniram za ovo. Zbog toga imamo toliko ponavljanja na treninzima, toliko vežbamo i treniramo da bismo se osetili bezbedno i mirno u tim teškim momentima kada nešto mora da se promeni da bi se protivnik iznenadio. Nekada morate da servirate pametnije, a ja u drugom taj-brejku nisam dobro servirao i morao sam da pronađem rešenje", rekao je Siner.

Novinari su se osvrnuli na izjavu da uživa da igra u teškim momentima...

"Da, imao sam te periode u ranijim godinama karijere kada sam gubio više taj-brejkova. Za mene je to normalno, tako se nauče ovakve stvari. Mislim, uvek igraš da pobediš, ali kada pričamo o filingu na meču, onda su stvari drugačije. Taj-brejk, brejk lopta i dobiješ sve to. Ja dolazim iz sveta skijanja, kada ste skijaš, napraviš jednu grešku i sve je gotovo. U tenisu je malo drugačije, makar mentalno, pa uvek možeš da se vratiš. Ja mislim da je to tako", istakao je Italijan.

Poznati trener je rekao da pobednik slavi, a gubitnik mora da objašnjava, poručili su novinari Sineru i pitali ga da analizira meč iako je pobedio.

"Bio je ovo težak meč, logično, videli ste, ali verujem da mogu da igram bolje i nekako se uvek trudim da napravim taj dodatni korak. Ipak, imao sam teškog protivnika jer se odlično kreće i zna da poveže igru. Srećan sam zbog današnje pobede", poručio je prvi igrač planete.






 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu