Nova vest
Tenis 0

3.9.2024.

9:05

"Đoković me je zvao četiri puta – najbolji osećaj na svetu"

Srpski junior Marko Maksimović uskoro ide u profesionalce, a u razgovoru u Njujorku otkrio nam je koliko su mu značili treninzi sa Novakom Đokovićem.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Maksimović je završio takmičenje na US openu, kako u singlu, tako i u dublu. Najpre je u nedelju izgubio od Noe Džonstona, da bi dan kasnije, u paru sa Južnokorejcem Kimom poražen od Honde i Truvea.

Najviše od svih udaraca mučio ga je onaj početni. Smatra da je u pitanju trenutni problem, ali prostora za napredak svakako ima.

"Juče tokom singla sam servirao solidno, ali je tokom trećeg seta pao mrak, gubila mi se loptica u nebu, ali ovo je neki trenutni problem", rekao je Maksimović i dodao:

"Moram da poradim još na servisu, na tome stalno radimo. Radimo na ofanzivnijoj igri, da što više idem napred, zatvaram mrežu. Jako dobro se branim, ali radimo na tome da igram dosta agresivnije".

Uskoro se u potpunosti okreće seniorskoj konkurenciji.

"Na US openu sam prvi put, moj drugi juniorski Grend slem, ujedno i poslednji. Super je, lepo je, centar je ogroman. Baš sam se iznenadio, mislio sam da je manji od Vimbldona, ali nije. Razmišljali smo i doneli smo odluku da neću igrati više juniorske jer je po meni suludo ganjati Top 10 zbog vajld karti. Sad ću posle ovoga da ispadnem iz Top 20".

Milan Tomić/B92.sport

Upoznao nas je i sa trenerskim kadrom.

"Moj trener je Ivan Bjelica, sa njim radim dve i po godine, od kad sam prešao u Srbiju i mnogo mi je pomogao, jako sam mu zahvalan na tome. Kondicioni trener mi je Nemanja Todorović sa kojim radim od prošle godine kada se TC Novak zatvorio".

Ova ekipa ne putuje stalno sa njim na turnire.

"Nažalost ne, jer je jako teško finansijski da se izdrži. Trener na većinu turnira putuje sa mnom, jako je skupo da se ide. Moraš da dođeš dve-tri nedelje pre, da igraš neki pripremni turnir pre toga i onda smo odlučili da idem sa ITF. Oni pokrivaju sve, hotel, spavanje, hranu. Naše je samo da plaćamo španovanje i prijave za turnire".

Izabrao je i omiljenu podlogu.

"Definitivno je to šljaka, omiljena i najprirodnija podloga. Odrastao sam na šljaci, nisam mnogo igrao na brzim podlogama. Mislim da imam adute da mogu da igram na svim podlogama, samo treba da verujem u to".

Prisetio se i treninga sa Novakom Đokovićem tokom Vimbldona.

"Mislim da je to najbolji osećaj na svetu, kada te najbolji svih vremena četiri puta zove da treniraš sa njim na Vimbldonu. Stvarno je super, mnogo mi je pomogao, značilo mi je, dalo mi je samopouzdanje i trudim se da to iskoristim najbolje što mogu", zaključio je Maksimović.

Maksimović će biti deo Dejvis kup reprezentacije Srbije na treninzima pred Grčku, kao sparing partner Đokoviću, Kecmanoviću, Međedoviću i Lajoviću.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu