Nova vest
Tenis 25

1.9.2024.

14:28

Novače, uzalud si "grmeo" – skandal na US openu VIDEO

Skandal za skandalom izazvan ljudskom nesposobnošću iznova i iznova se dešava u svim sportovima, pa tako i u tenisu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pre nekoliko nedelja, Novak Đoković se oglasio u ponoć zbog nepravde koja se desila u meču između Džeka Drejpera i Feliksa Ože-Alijasima u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju.

Tada je Drejperu nepravedno dodeljen poen nakon što je njegova loptica evidentno prvo udarila o njegov reket pa o tlo, a nakon toga prešla mrežu.

"Svi koji gledaju na TV-u mogu da vide šta se desilo na ponovljenom snimku, ali igrače na terenu drže 'u mraku' i oni ne znaju šta se desilo. Imamo 'Hokaj' za linije i živimo u tehnološki naprednom 21. veku!", napisao je Novak.

E, pa, Novaku su na US openu ispunili želju, te smo dobili korišćenje popularne VAR tehnologije.

Uzalud.

Meč trećeg kola između Ane Kalinskaje i Beatriz Hadad Maje doneo nam je gotovo identičnu situaciju kao u Sinsinatiju, a ovoga puta imali smo video asistenciju za sudiju.

Ni to nije pomoglo.

Nakon nekoliko minuta gledanja snimka, nakon nekoliko uglova, nakon usporenog snimka, nakon što je svaka osoba na svetu sem sudije videla da je loptica prvo udarila o reket Brazilke, pa onda o teren...

Poen je nepravedno dodeljen Hadad Maji, a ne Kalinskaji.

Ruskinja je zatim ušla u raspravu sa sudijom, ali joj pomoći nije bilo, da bi se posle tog poena "raspala".

Umesto brejk lopte desila se gem lopta, a onda je Kalinskaja od 2:0 izgubila rezultatom 6:3, 6:1, odnosno od te situacije osvojila još samo dva gema do kraja meča.

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu