Nova vest
Tenis 14

1.9.2024.

9:49

Siner: "Gledam samo sebe"

Italijanski teniser Janik Siner rekao je da je odigrao dobar meč protiv Kristofera O'Konela u trećoj rundi US open.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Prvi igrač sveta u tri seta dobio je Australijanca za osminu finala grend slema u Njujorku.

"Da, srećan zbog ovog nastupa. Očigledno, iz dana u dan sam se osećao da je moj nivo tensia sve bolji, tako sam srećan zbog toga", rekao je Siner na konferenciji za medije.

Siner je na neki način prekinu prokletstvo favoirta u Njujorku, jer su prethodno Novak Đoković i Karlos Alkaras elimnisani.

Italijan je dobio pitanje kako se on psihološki i emocinalno nosi na US openu, posebno kada pogleda  ispadanje velikih rivala.

"Ovaj sport je nepredvidiv. Kad god se spustiš malo ispod svog nivo, da li je mentalni, da li je teniski ili fizički, sve to na kraju ima ogroman uticaj na rezultat. Protivnici o kojih su izgubili i jedan i drugi igrali su neverovatan tenis. I to se dešava. Tako da samo gledam samo sebe i to šta mogu da uradim", jasan je Siner.


Novak Đoković je uvek pričao o tome kada je bio broj 1,da kada ste u prvih 10, nikada ne možete dozvoliti da nazadujete, već da se napreduješ svakog dana.

"Da, slažem se sa tim. Ako želite ostanite na poziciji gde ste, već morate da napredujete. Ako želite da poboljšate i rangiranje i način na koji igrate, morate još više da se poboljšate. Uvek postoje igrači koji to guraju do krajnjih granica kao i vi. Mislim da je to najbolji deo, jer sve je ovo deo procesa koji moramo da prođemo. Da, trudimo se da to uradimo, ja i moji tim", poručio je Siner.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu