Nova vest
Tenis 19

1.9.2024.

11:49

Vilander: "Đoković će završiti na 26 GS"

Mats Vilander komentarisao je ranu eliminaciju Novaka Đokovća na US openu.

Izvor: Sport Klub

EPA-EFE/CJ GUNTHER

Olimpijski šampion izgubio je u trećem kolu od Alekseja Popirina sa 3-1.

"Moramo da prestanemo da budemo iznenađeni kada izgubi, već da budemo više iznenađeni što i dalje osvaja turnire sa 37 godina. Čovek je neverovatan", rekao je Vilander za Sport klub.

"Mislim da je Novak sve dobro objasnio na konferenciji za medije. Komplikovano je igrati na šljaci usred sezone, pa nemati nijedan meč pred US open… Prilično je neverovatno da je osvojio 24 grend slem titule s obzirom na sledeće – kada ne igra tako dobro, odjednom mu udarci deluju ’normalno’ u odnosu na druge. Rafa Nadal je imao onaj veliki spin, Rodžer Federer servis i slajs, a s Novakom – ako je malo van ritma, mislim da drugi mogu da se osete pomalo komforno na terenu s njim. Zato je još neverovatnije što je toliko bolji od svih kada je u formi".

Sedmostruki grend slem šampion veruje da će Đoković osvojiti još neki trofej na najvećim turnirima.

"Zasad ne vidim da stari, ne mislim da je ovo godina u kojoj smo pomislili ’ah, ima 37 godina’. Fizički ne primećujem da nešto stari, mentalno – čini se da postaje pametniji. Ne mogu da verujem da i dalje igra u ovakvom ritmu, ali mogu da poverujem da će tako nastaviti. Mislim da će osvojiti još neke slemove, da će završiti na 26. Igra mu je tu. Da je ovde dobio još dva meča, odjednom bi opet bio najbolji na svetu, nema mnogo onih koji mogu da ga pobede. Jeste iznenađenje što je izgubio, ali Popirin je uradio ono što ne bi mnogi mogli – servirao je u uglovima, ponekad je udarao loptu iz sve snage, igrao s varijacijom na bekhendu“.

Osim Đokovića, eliminisan je i Karlos Alkaras, a Vilander je otkrio i ko osvaja US open.

"Siner je prvi favorit, ali toliko je dobrih igrača. Medvedev može da osvoji, na svoj način, a za Sinera je dobro što nije imao teškog protivnika odmah posle eliminacije Alkaraza i Đokovića, da mu se to slegne“, zaključio je Vilander.

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu