Nova vest
Tenis 23

31.8.2024.

23:40

"Pred Đokovićem su dva puta – ili punom parom ili je kraj!"

Eliminacija Novaka Đokovića sa US opena podigla je veliku prašinu, te ne prestaju reakcije na njegov poraz već u 3. kolu grend slema gde je branio titulu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Na ovaj događaj se osvrnuo i Petar Popović, trener francuskog tenisera Korentena Mutea.

On je istakao da je sada pred najtrofejnijim teniserom u istoriji ovog sporta – dva puta.

Ili će nastaviti da igra punom parom i osvaja trofeje ili će reći kraj aktivnom igranju tenisa.

"Videće se na pripremama da li je gladan da nastavi. Verovatno će on onda da sedne kada se završi sezona i da vidi šta mu je činiti. Definitivno mu nije cilj da se takmiči još, a da bude deveti ili deseti na svetu, mislim da ga to neće ispunjavati. Na kraju sezone biće dva puta – ili da krene punom parom ili će to možda biti to. Lično od njega nisam dobio informaciju da će to biti to, već da planira da nastavi da se takmiči“, rekao je Popović za Sportklub.

Đoković je u trećem kolu US opena izgubio od Alekseja Popirina sa 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4).

"Imao je servis u prva dva kola ispod 50 posto, to je stvarno bilo loše, ali je ’rokao’ drugi servis. Bilo je nekoliko duplih sa Albotom, a sa Popirinom je napravio 14 duplih jer je odlučio da udara jako drugi servis. Bio je, dakle, agresivan na drugom servisu, to mu je generalno bilo oružje kroz karijeru, ali 14 duplih je previše za najviši nivo“, istakao je Popović i dodao:

"Gledao sam ga i prvo i drugo kolo, nikada nije imao tako nizak nivo servisa. Video sam i pre turnira da se trudi, da servira po sat vremena, tako da je to postojalo i pre turnira – nije uspeo da nađe ritam, da to postavi na mesto".

Na pitanje hoće li Đoković pronaći motivaciju da i ubuduće osvaja trofeje, Popović odgovara:

"Mi se već deset godina pitamo odakle on vuče tu motivaciju, stvarno nije tipičan Balkanac, specifičan je. Mislim da će sledeće godine pokušati da osvoji jedan ili dva grend slema, da to zapečati. Sa godinama je sve teži oporavak – te male povrede, ovo koleno, tako da je to sve normalno što mu se dešava. Izvukao je ove Olimpijske igre koje su mu bile toliko bitne. Kako sam čuo, igraće Šangaj, verovatno Bersi, i biće mu gusto, moraće da odigra neverovatno ta dva turnira kako bi se kvalifikovao za završni Masters u Torinu, pa će, naravno, odigrati i to ako uspe".

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu