Nova vest
Tenis 0

31.8.2024.

7:53

Veliki preokret Sabalenke

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je sa 2-1 u setovima Jekaterinu Aleksandrovu na US openu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Arina Sabalenka je prošla treće kolo US opena i plasirala se u osminu finala njujorškog Grend slema posle pobede od 2-1 (2:6, 6:1, 6:2) nad Ruskinjom Jekaterinom Aleksandrovom.

Sabalenka će u osmini finala US opena igrati protiv Belgijanke Eliz Mertens koja je pobedila Medison Kiz u trećem kolu turnira.

Aleksandrova je sjajno počela ovaj meč i "oduvala" Sabalenku sa dva napravljena brejka u prvom setu koji je dobila sa 6:2 i zapretila da napravi veliku senzaciju.

Druga igračica planete se brzo vratila u pravi ritam, dozvolila Aleksandrovoj samo jedan gem u narednom setu i sa dva brejka slavila sa 6:1 i izjednačila na 1-1 u setovima.

U trećem, odlučujućem setu, ponovo je Sabalenka bila izuzetno dominantna i brzo došla do vođstva od 5:0, ali je baš tada dozvolila brejk Aleksandrovoj i set je produžen.

Nije se još mnogo igralo jer je Aleksandrova samo potvrdila brejk na svom servisu, a potom Sabalenka servira za pobedu i ne dozvoljava grešku i senzaciju.

Za sat vremena i 40 minuta igre je Sabalenka pobedila Aleksandrovu i prošla u osminu finala US opena.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

7 h

Novo Sport Video Menu